Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Πρωτιά της Ζωής Ανδρικοπούλου στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com



  Πρώτη η ΖΩΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ(First champion in 3000 m during the Halph Marathon in Athens )στα 3000 μ στις γυναίκες κατά την διάρκεια του 4 ου ημιμαραθωνίου που έγινε στην Αθήνα χθές Κυριακή 3/5/2015

Ο αγώνας, που ήταν αφιερωμένος στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, έδωσε τη δυνατότητα σε χιλιάδες συνανθρώπους μας να τρέξουν και να χαρούν το αθλητικό γεγονός
Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι, κάθε ηλικίας, έλαβαν μέρος στη σημερινή διεθνή διοργάνωση του 4ου Ημιμαραθωνίου της Αθήνας.

Μια σημαντική επιτυχία για την αθλήτρια  ΖΩΗ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ από τα Καμένα Βούρλα  που βγήκε πρώτη στα 3000 μ στις γυναίκες κατά την διάρκεια του 4ου ημιμαραθωνίου που έγινε στην Αθήνα την  Κυριακή 3/5/2015.

«Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας, με διαδρομή σχετικά εύκολη», είπε η νικήτρια  Ζωή Ανδρικοπούλου, που τερμάτισε σε 10.42.




Από νωρίς το πρωί οι δρόμοι στο Σύνταγμα γέμισαν χαρούμενα πρόσωπα. Χιλιάδες δρομείς που δεν δυσκολεύτηκαν να αφήσουν το κρεβάτι τους, προκειμένου να πάρουν μέρος στο κορυφαίο γεγονός της Ανοιξης, τον 4o Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Η τέταρτη στάση του θεσμού, την οποία διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής ήταν μια γιορτή για την Αθήνα και τους πολίτες της. Στον αγώνα έτρεξαν περίπου 200 αθλητές με ειδικές ανάγκες και Special Olympics,

Στην εκκίνηση για τον ημιμαραθώνιο δρόμο  (21 χιλ.)και μαζί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πήραν μέρος περισσότεροι από 4.000 δρομείς, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την διοργάνωση. Ο Μιχάλης Παρμάκης ήταν ο νικητής στην γενική κατάταξη με1ώρα 11.58 Δεύτερος στην γενική κατάταξη και πρώτος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο Γιώργος Μενής με 1.12.36. Δεύτερος του Πανελληνίου με 1.12.58, Γιώργος Καραβίδας

Τις καλές εμφανίσεις συνέχισε η Σοφία Ρήγα, που μετά τη νίκη στην Αυθεντική διαδρομή επικράτησε και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου με 1.21.58.  Δεύτερη με 1.22.04 ήταν η Μάγδα Γαζέα με 1.22.04  και τρίτη η Παναγιώτα Βλαχάκη με 1.23.53.

Στο κορύφωμα του 4ου Ημιμαραθωνίου Αθήνας, ένα «ποτάμι» από δρομείς ξεχύθηκε στο κέντρο της πόλης, μετά από την εκκίνηση των 5 χλμ. Με περισσότερους  από 7.000 μετέχοντες- χαρακτηριστικό είναι πως την ώρα που συνεχίζονταν οι εκκινήσεις ανά γκρουπ στην οδό Φιλελλήνων, τερμάτιζαν οι πρώτοι στην επάνω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, μπροστά από τη Βουλή.
Νικητής του αγώνα ο Χρήστος Καλλίας, ο οποίος τερμάτισε σε 15.35.

Δεύτερος πίσω του, ο Γιώργος Μίνο, τερματίζοντας σε 15.51, ο οποίος δύο ώρες μετά από τη νίκη του στα 3 χλμ. WIND, στάθηκε ξανά στην εκκίνηση για τα 5 χλμ. Εθνική Τράπεζα. Την τρίτη θέση στα 5 χλμ. πήρε ο Ευάγγελος Μαλιόγλου (17.01).

Στις γυναίκες, ταχύτερη όλων η Ελένη Θεοδωρακοπούλου, η οποία κάλυψε την απόσταση σε 18.43. Δεύτερη στα 5 χλμ. τερμάτισε η Βασιλική Σπάθη με 20.17, ενώ τρίτη ήταν η Βασιλική Λάλλα (23.13).

Ένα δίδυμο στη ζωή κυριάρχησε στα 3 χλμ. WIND του 4ου Ημιμαραθωνίου Αθηνών, αφού ο Γιώργος Μίνο και η Ζωή Ανδρικοπούλου που κέρδισαν σε άνδρες και γυναίκες είναι ζευγάρι.

Δεύτερος ήταν ο Κώστας Δρόσος με 8.57, ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Παναγιώτης Αλιφέρης (9.17).
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή στον αγώνα των 3 χλμ. WIND, αφού περίπου 3.000 δρομείς, κάθε ηλικίας και δρομικής εμπειρίας βρέθηκαν στην εκκίνηση και έτρεξαν στο κέντρο της Αθήνας απολαμβάνοντας την κάθε στιγμή.

«Ήταν ένας πολύ ωραίος αγώνας, με διαδρομή σχετικά εύκολη», είπε η Ζωή Ανδρικοπούλου  νικήτρια των 3 χλμ. WIND, που τερμάτισε σε 10.42. Πίσω από την Ανδρικοπούλου τερμάτισε η Τάνια Γκούπου (11.18) και τρίτη ήταν η Αντζελα Ναβάρο (11.27)..

Από .........  lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια: