Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ο Βαρουφάκης επιστρέφει: Είναι αδίστακτοι - Μας ζητούν να πάμε τους μισθούς στο δημόσιο στα 700 ευρώ

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com



Εξηγήσεις για την ατάκα του προς τις καθαρίστριες, που δημιούργησε ερωτηματικά, έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, καλώντας, πάντως, τους δημοσιογράφους να μην... διογκώνουν τις δηλώσεις του.

Το πρωί, όταν πολιορκήθηκε από καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ άλλων τους ανέφερε ότι δεν ξέρει αν η κυβέρνηση θα μείνει στη θέση της έως τον Ιανουάριο.

 Λίγες ώρες αργότερα, έξω από το υπουργείο τον περίμεναν συγκεντρωμένοι εφοριακοί, αλλά και δημοσιογράφοι. Οταν ρωτήθηκε για την επίμαχη φράση, ο κ. Βαρουφάκης αντέδρασε.

«Ας σοβαρολογούμε επιτέλους μια φορά», τους απάντησε και εξήγησε: «Ρωτήθηκα εάν δεσμεύομαι ότι μετά τον Ιανουάριο, στο πλαίσιο της συμφωνίας μας με τις συμβασιούχες καθαρίστριες, θα προχωρήσουμε σε μια κίνηση που να τις αποκαταστήσει. Είπα, βεβαίως και θα το κάνουμε. Και ρωτήθηκα ''Θα είστε υπουργός; Θα είστε κυβέρνηση;'' και λέω ''δεν μπορώ να δεσμευτώ για κάτι τέτοιο''. Δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα ζω αύριο... «χτύπα ξύλο». Αλλά μην παίρνουμε το ''τόσο'' και το κάνουμε ''τόσο''».

Μιλώντας στους εφοριακούς, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι διαπραγμάτευση βρίσκεται στο πιο δύσκολο και επισφαλές σημείο της. «Είναι απαραίτητο να βοηθήσουμε όλοι μαζί να κλείσει», τους είπε και τους εξήγησε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει η δυνατότητα όχι μόνο να λυθεί το πρόβλημα που απασχολεί εκείνους, αλλά και «να κρατήσουμε σε μια ισορροπία και αυτά τα οποία έχουν ήδη λυθεί. Όταν θα κλείσουμε τη διαπραγμάτευση θα κάτσουμε και θα το συζητήσουμε».

Ακόμη, ο κ. Βαρουφάκης τους μετέφερε ένα επιχείρημα το οποίο ακούγεται κάθε ημέρα στις διαπραγματεύσεις για εκείνους, όπως τους είπε. «Ότι έχουν δίκιο για την εξομάλυνση και την εξίσωση των μισθών. Να πάρουμε τους υπάρχοντες μισθούς που είναι πάνω από τα 700 ευρώ και να τους κατεβάσουμε όλους στα 700. Αυτό μας λένε. Απέναντι σε αυτή την αδίστακτη πολιτική και στάση εμείς εναντιωνόμαστε καθημερινά», τόνισε.

Ακόμη, σε ερώτηση εφοριακού για το αν εμπιστεύεται και στηρίζει τους εφοριακούς υπαλλήλους, ο κ. Βαρουφάκης του απάντησε «Απολύτως» και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να είναι υπουργός Οικονομικών αν δεν στηρίζεται στους εφοριακούς. «Το λέω δυνατά. Και επιτέλους στην Ελλάδα- όχι μόνο για τους εφοριακούς, αλλά και συνολικότερα- πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας», πρόσθεσε.


Από ........  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: