Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Σαρωτικές αλλαγές στην Φθιώτιδα.....

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


   Σαρωτικές αλλαγές στο Νοσοκομείο, την εκπαίδευση, τα ιδρύματα, τα Δημόσια Νομικά Πρόσωπα και άλλους φορείς που υπάγονται απευθείας σε υπουργεία αναμένονται  μέχρι τις 10 Μαρτίου και στην Φθιώτιδα.

Το θέμα αυτό απασχολεί τους τοπικούς βουλευτές αλλά και την Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κάτι που πιθανόν να συζητηθεί στην αποψινή ή σε επόμενη συνεδρίαση της.
Πληροφορίες από  ανεξάρτητες πηγές αναφέρουν  ότι θα αντικατασταθούν σύντομα οι κατέχοντες μετακλητές θέσεις Διευθυντών, προέδρων και Διοικητών με στελέχη προερχόμενα κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους ανεξάρτητους Έλληνες.

Οι ίδιες  πηγές διευκρινίζουν ότι  οι αλλαγές καθίστανται επιβεβλημένες αφού στις θέσεις αυτές υπηρετούν πρόσωπα που είχαν τοποθετηθεί με κομματικά κριτήρια της  συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όπως ο  αποχωρήσας Διοικητής του Νοσοκομείου Λαμίας κ.α.

"Δεν θέλουμε να  βολέψουμε τα δικά μας παιδιά αλλά να τοποθετηθούν στις   θέσεις αυτές  πρόσωπα που οι  απόψεις τους συμπορεύονται με τις πολιτικές επιλογές και τον προγραμματικό κυβερνητικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ"  ανέφερε χαρακτηριστικά τοπικό πολιτικό στέλεχος.

Ήδη οι  Περιφερειακοί Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους στον Υπουργό υγείας και  εάν διατηρηθούν οι δομές αυτές τότε  θα πλαισιωθούν  από νέα πρόσωπα από τον  χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και  των ΑΝΕΛ.

Το ίδιο  θα ισχύσει και στην περίπτωση των υποδιοικητών ανά Περιφέρεια
κή ενότητα . Σε αντίθετη περίπτωση θα καταργηθούν οι ΥΠΕ και ο Πρόεδρος με τα Δ.Σ κάθε κεντρικής υγειονομικής Μονάδας των Νομών θα έχουν υπό της εποπτεία τους τα Κέντρα Υγείας και τα περιφερειακά ιατρεία.

Στο χώρο της Παιδείας θα αντικατασταθούν οι περιφερειακοί Διευθυντές αν  εξακολουθήσει να υφίσταται η εν λόγω δομή, διαφορετικά θα επαναφέρουν το προηγούμενο καθεστώς με τις τοπικές Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου και εκεί όμως θα γίνουν αλλαγές των επικεφαλής Διευθυντών.

Αλλαγές θα γίνουν και στις αστυνομικές Διευθύνσεις με πιθανότητα να καταργηθούν οι  Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις κάθε Περιφέρειας οπότε μπορεί να επισπευσθούν και οι  κρίσεις στην ΕΛΑΣ.

¨ΟΙ τομές θα είναι  βαθιές γιατί η ΝΔ είχε τοποθετήσει χωρίς καμία αξιοκρατική διαδικασία με μοναδικό  κριτήριο τις προτάσεις τοπικών βουλευτών και  πρώην  υπουργών πρόσωπα που υπηρετούσαν όχι τον θεσμό αλλά τα συμφέροντα τοπικών κομματαρχών"  πρόσθεσε ή ίδια πηγή.

Από .........  lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια: