Στη νέα μέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το προβάδισμα κατά 3,1%, έναντι του 3,4% που ήταν η διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία σε έρευνα της Rass πριν από δέκα ημέρες, ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, ενώ έξι κόμματα «μπαίνουν» στη Βουλή, με το ΚΚΕ και το Ποτάμι να διεκδικούν την τρίτη θέση.

Η έρευνα ασχολήθηκε και με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, αν και όταν διεξήχθη δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα.

Το 6,1% απάντησε ότι σε περίπτωση που ο πρώην πρωθυπουργός δημιουργούσε κόμμα θα τον εμπιστευόταν.

Η «δεξαμενή» του κ. Παπανδρέου βρίσκεται κυρίως στους ψηφοφόρους της ΕΛΙΑΣ και του ΠΑΣΟΚ, στην Κεντροαριστερά και το Κέντρο, στους πολίτες που έχουν αποφοιτήσει από την πρωτοβάθμια ή τριτοβάθμια εκπαίδευση, στους αυτοαποσχολούμενους και την κεντρική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Rass, οι εισροές προς το κόμμα Παπανδρέου από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι 5,3%

Παράλληλα όμως, η δημοσκόπηση καταγράφει πόλωση του εκλογικού σώματος, καθώς σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα, το άθροισμα των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά 6,9% αυξημένο, ενώ σημειώνεται μείωση των υπόλοιπων κομμάτων, καθώς κανένα δεν ξεπερνά το 5%.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,4%, η Νέα Δημοκρατία 27,3%, τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 4,8% και ακολουθούν το Ποτάμι (4,7%), η Χρυσή Αυγή (3,8%), το ΠΑΣΟΚ (3,5%), οι Ανεξάρτητοι Ελληνες (2,5%) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ (1,4%), ενώ το 15,2% δηλώνει αναποφάσιστο.

dimo1