Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

H Goldman Sachs βλέπει Σαμαρά!

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙ ΝΙΚΗΤΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ!

Ένα μοντέλο που χρησιμοποιεί η Goldman Sachs, εμφανίζει ότι ο Αν. Σαμαράς μπορεί να εκπλήξει τους αναλυτές.

Όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, ένα μοντέλο που επινόησε για να προβλέπει τα αποτελέσματα των εκλογών στη βάση των οικονομικών επιδόσεων, αποδεικνύει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς έχει καλύτερες πιθανότητες επανεκλογής από ό,τι υποδηλώνεται από τις δημοσκοπήσεις που αναφέρουν ότι θα ηττηθεί στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Πολύ περισσότερο, και ο David Cameron στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο Ισπανός Mariano Rajoy, αναμένεται να τα πάνε καλύτερα στις κάλπες από ό,τι υποδηλώνουν οι δημοσκοπήσεις.

Ο λόγος είναι ότι ο κάθε ένας θα επωφεληθεί από τις πρόσφατες μειώσεις στην ανεργία και τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Goldman Sachs, Lasse Holboel W. Nielsen, πρώην αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών της Δανίας.

Μελετώντας τη σχέση μεταξύ οικονομικών εξελίξεων και των προοπτικών επανεκλογής των κυβερνητικών σχημάτων, ο Nielsen διαπιστώνει ότι η μεγαλύτερη επίδραση είναι από το ποια εικόνα έχουν οι ψηφοφόροι για την οικονομία τους. Η βελτίωση των μισθών, η επιβράδυνση του πληθωρισμού και η μείωση της ανεργίας, όλα ενισχύουν τις πιθανότητες μιας υφιστάμενης κυβέρνησης.

Αντιθέτως, βρίσκει λίγες ενδείξεις που να αποδεικνύουν ότι η δημοσιονομική «ασωτεία» βοηθάει, και ότι ενώ η αναδιάρθρωση των αγορών εργασίας μπορεί να πλήξει τις προοπτικές για μια ανανέωση της θητείας, το πράττει, ελάχιστα μόνο.

«Τα καλά νέα για τις κυβερνήσεις καθώς οι υφέσεις γίνονται μια ανάμνηση, είναι ότι κατά μέσο όρο, οι οικονομικές συνθήκες φαίνεται να υποδηλώνουν μια ελαφρώς μεγαλύτερη του κανονικού πιθανότητα επανεκλογής στις ευρωπαϊκές εκλογές φέτος», αναφέρει ο Nielsen σε χθεσινό του report.

Το μοντέλο του, βασισμένο στις εκλογές των αναπτυγμένων οικονομιών στη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών, υποδηλώνει ότι οι μέσες οικονομικές συνθήκες κάνουν λόγο για πιθανότητα 43% επανεκλογής των κυβερνήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, δίνει 58% πιθανότητες επανεκλογής των κυβερνήσεων στη Δανία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Βρετανία. Για την Ελλάδα, η πρόβλεψη επανεκλογής της κυβέρνησης βρίσκεται κοντά στον μέσο όρο του 43%.

Από ..........  kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια: