Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Πεκινουά στα ευρωπαικά σαλόνια;

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com



Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΚΑΙ Η ΑΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Tην πεποίθηση ότι θα ήθελε να δει οικεία πρόσωπα στην ηγεσία της Ελλάδας και όχι ακραίες δυνάμεις (σαν τον ΣΥΡΙΖΑ)  εξέφρασε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Φοροδια(από)φυγής κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

-Οι Έλληνες γνωρίζουν τι θα σήμαινε λανθασμένη έκβαση εκλογών για τη χώρα και την Ευρωζώνη» εξέφρασε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, έχοντας προηγουμένως επισημάνει πως «έχει κάνει τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ».

Μιλώντας σε συζήτηση στην αυστριακή τηλεόραση, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε πως έχει «κάνει τα πάντα ώστε να μην βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη κάτα τη διάρκεια της κρίσης και ό,τι ήταν δυνατό ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα της Ευρωζώνης».


«Θεωρώ λοιπόν ως εκ τούτου ότι οι Έλληνες, για τους οποίους τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα, γνωρίζουν καλά τι θα σήμαινε για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη λανθασμένη έκβαση των εκλογών».


Απέναντι σ΄ αυτές τις χυδαιότητες του Γιουνκέρ, η αντίδραση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαιτέρως των ευρωβουλευτών του, θυμίζει εκείνη των κορακιών όταν η άμυνα του Ολυμπιακού υποπίπτει σε πέναλτι σε βάρος της αντίπαλης ομάδας: κοιτάνε αλλού, ξύνουν το κεφάλι τους, βγάζουν από την κωλοτρυπίδα το σορτσάκι που έχει σκαλώσει, μυρίζουν τα δάχτυλα και συνεχίζουν τον αγώνα χωρίς φυσικά να υποδείξουν την ποινή.

Θα περιμέναμε από ευρωβουλευτές, όπως ο Παπαδημούλης, να κινήσουν γη και ουρανό.
Να δώσουν συνεντεύξεις στα διεθνή ΜΜΕ, να προχωρήσουν ακόμη και σε πληρωμένες καταχωρήσεις με τις οποίες θα αναδείκνυαν την επικίνδυνη ανεπάρκεια του σημερινού προέδρου της Κομισιόν.

Θα περιμέναμε να ξεκινήσουν ακόμη και απεργία πείνας στις Βρυξέλλες με αίτημα την αποπομπή του Γιουνκέρ από τη θέση του προέδρου.
Να υποβάλουν ένα σκασμό ερωτήσεις για τον ρόλο του και την αξιοπιστία του.
Ακόμη και στα ευρωπαικά δικαστήρια θα μπορούσαν να προσφύγουν για τις χυδαιότητες, τις απειλές και τους εκβιασμούς ενός τύπου που επί σειρά ετών-ως ηγέτης του Λουξεμβούργου-έδινε άσυλο σε επιχειρήσεις που φοροδιαφεύγουν.

Για την ώρα υπάρχει μόνο μια ερώτηση του Κατρούγκαλου και κάποια σχόλια στο twitter.


Κατά την γνώμη μας θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί το νομικό οπλοστάσιο της ίδιας της Κομισιόν για να αναδειχθούν οι παρατυπίες του προέδρου της όπως επίσης και στελεχών όπως η εκπρόσωπος  κ. Ανίκα Μπράιντχαρντ, η οποία χαρακτήρισε ως «συνειδητό ευρωπαίο» τον Σταύρο Δήμα-δίχως κανείς να της ζητήσει να αποσαφηνίσει τον όρο "συνειδητός ευρωπαίος".

Από .........  kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια: