Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Σπουδές για τον Ν.Ρωμανό, αλλά στη φυλακή

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com



Παράταση στην αγωνία για την κατάσταση της υγείας του 21χρονου Νίκου Ρωμανού που συνεχίζει για 25 ημέρες την απεργία πείνας.

Η ψήφιση του προϋπολογισμού από τη Βουλή τα μεσάνυχτα της Κυριακής θα καθυστερήσει την εισαγωγή και ψήφιση της νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα επιτρέψει στο νεαρό να συνεχίσει τις σπουδές του, έστω και μέσα από τη φυλακή.

Την ίδια στιγμή υπάρχει έκδηλη ανησυχία ενόψει της επετείου των έξι χρόνων από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου το Σάββατο, οπότε και προγραμματίζονται εκδηλώσεις μνήμης.

Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους υπουργούς Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδο και Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου το σχέδιο της νομοθετικής ρύθμισης είναι έτοιμο και θα εισαχθεί με τροπολογία στη Βουλή.

Σε αυτό θα προβλέπεται η εξασφάλιση όλων των υποδομών ώστε κρατούμενοι που είναι ταυτόχρονα και φοιτητές να έχουν τη δυνατότητα να εξετάζονται εντός του σωφρονιστικού καταστήματος σε ειδικό χώρο στις φυλακές με επιτηρητή καθηγητή, την ίδια ώρα που θα δίνουν εξετάσεις και οι συμφοιτητές του.
Για περιπτώσεις φοιτητών, όπως και ο Νίκος Ρωμανός που η σχολή έχει και εργαστήρια, θα προβλέπεται ειδική μέριμνα για να διασφαλιστούν οι συνθήκες παρακολούθησής τους.

Ανησυχία για την υγεία του Ρωμανού

Ο Νίκος Ρωμανός νοσηλεύεται ακόμα σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς μετά το νέο «όχι» του συμβουλίου της φυλακής για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας, συνεχίζει την απεργία πείνας. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται ως ανησυχητική από τους γιατρούς, ενώ και η αποκατάσταση, εάν σταματήσει την άρνηση τροφής θα είναι αργή.

Το μήνυμα

Ο 21χρονος μετά την αρνητική εισήγηση του συμβουλίου της φυλακής εξέδωσε μακροσκελή απάντηση στην οποία δεν υποχώρησε από τις πάγιες θέσεις του. Ο Ν. Ρωμανός μέσα από τον θάλαμο του νοσοκομείου, κάνει λόγο για απόπειρα εξόντωσής του και διαμηνύει ότι δεν υποχωρεί και προσθέτει: «Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω, προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με αγώνα ως τη νίκη ή αγώνα ως το θάνατο. Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος με δολοφονήσει με τη στάση του, ο κ. Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου».

«Κόντρα Αθανασίου-ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας χθες στους δημοσιογράφους κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για άγρια πολιτική εκμετάλλευση της υπόθεσης και υποστήριξε ότι «υπάρχει ενδεχομένως άγνοια του νομικού καθεστώτος που υπάρχει. Δηλαδή τι ζητούν από τους δικαστές; Να παραβιάσουν τον νόμο ή από την πολιτεία να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης. Και ο Θεός να κατέβαινε δεν μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα με βάση το ισχύον καθεστώς».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την πλευρά του χαρακτήρισε ως ατελέσφορη στο περιεχόμενο και το χρόνο τη νομοθετική πρωτοβουλία των υπουργείων Παιδείας και Δικαιοσύνης για την υπόθεση Ρωμανού. Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική ατολμία.

Από την πλευρά της η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «είναι υπόθεση ζωής, δημοκρατίας και δεν μπορεί να επιτρέψουμε να είναι ο Ρωμανός θύμα της πολιτικής, θύμα των σκοπιμοτήτων, θύμα της ίδιας της δημοκρατίας».

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία μετά τα προχθεσινά επεισόδια στα Εξάρχεια και ενόψει της επετείου από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η πυρπόληση ενός λεωφορείου και αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Τρίτης μετά την πορεία συμπαράστασης στον Ν. Ρωμανό ανάγκασαν τους επιτελείς της ΕΛΑΣ να εκπονήσουν έκτακτο επιχειρησιακό σχέδιο για να προλάβουν τα χειρότερα.

Έτσι από απόψε θα βρίσκονται επί ποδός 7.000 αστυνομικοί, ενώ έχουν δοθεί σχετικές εντολές στους διοικητές των αστυνομικών τμημάτων να μεριμνήσουν για διπλές σκοπιές.

Περιπολίες θα γίνονται σε όλη την Αττική, ενώ έχουν δοθεί σαφείς εντολές στους αστυνομικούς για ταχεία αντίδραση, μηδενική ανοχή αλλά πάντα με αυτοκυριαρχία και κατόπιν εντολών ανωτέρων.

Από ..........  real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: