Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Kόλαφος ο Σόιμπλε ζητά μεταρρυθμίσεις για να μην μας πετάξουν από το ευρώ!

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Μόνο εάν τηρηθούν οι κοινοί κανόνες μπορεί να λειτουργήσει η νομισματική ένωση, δηλώνει σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Focus ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, τονίζοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων αν θέλει να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.

Ερωτηθείς σχετικά με την πιθανότητα χορήγησης ενός νέου «πακέτου» βοήθειας προς την Ελλάδα, ο W. Schaeuble δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο. Ο ίδιος εκτιμά ο στόχος γα την μείωση του ελληνικού χρέους σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η τρόικα, με ορίζοντα το 2022, θα επιτευχθεί, ως εκ τούτου θα μπορούσε να παρασχεθεί στην Ελλάδα «περιορισμένη» βοήθεια, όπως λέει.

Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να τηρηθούν από την ελληνική πλευρά οι όροι που έχουν τεθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Διευκρινίζει, επίσης, ότι στο ενδεχόμενο χορήγησης νέου «πακέτου» βοήθειας, το ύψος του θα είναι «σημαντικά μικρότερο σε σχέση με τα προηγούμενα δύο προγράμματα», εξηγώντας ότι θα πρόκειται για ένα ποσό μικρότερο των 10 δισ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σχολιάζει ότι ο δρόμος που διανύουν οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση είναι δύσκολος, και για το λόγο αυτό χρειάζεται «κατανόηση».

Αναφερόμενος στην στήριξη που παρέχει η Γερμανία στην υποψηφιότητα Juncker για την θέση του επικεφαλής της Κομισιόν, ο W. Schaeuble ξεκαθαρίζει ότι η χώρα του δεν είναι διατεθειμένη να κάνει υποχωρήσεις, ως «αντάλλαγμα», σε θέματα που άπτονται του συμφώνου σταθερότητας του ευρώ. Τα δύο θέματα δεν σχετίζονται, εξηγεί, υποστηρίζοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση «θα χάσουμε οποιαδήποτε αξιοπιστία».

Από ....... kourdistoportocali 

Δεν υπάρχουν σχόλια: