Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Στοιχεία- σοκ: Τρεις στους τέσσερις Έλληνες δεν θα πάνε διακοπές!

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


   Δυσβάσταχτο το κόστος ακόμα και για ξεκούραση λίγων ημερών... στο χωριό...

Προς οριστική κατάργηση βαίνουν τα «μπάνια του λαού», αφού για μια ακόμη χρονιά οι Έλληνες δεν θα καταφέρουν να πάνε διακοπές, όχι σε κάποιον εξωτικό προορισμό, αλλά στην ίδια τους τη χώρα!

Το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, μόλις 26 στους 100 ήταν οι τυχεροί του θέρους. Φέτος, παρά τις επαναλαμβανόμενες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί εξόδου από την κρίση, περί σχεδίων για μείωση της ανεργίας και δημιουργίας θέσεων εργασίας, τίποτα δεν έχει αλλάξει, τουλάχιστον όχι προς το καλύτερο. Για την ακρίβεια, την ίδια –αν όχι και μεγαλύτερη– αδυναμία χρηματοδότησης του δικαιώματος στη θερινή αναψυχή εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν άνεργοι και χαμηλόμισθοι, δηλαδή η πλειονότητα των πολιτών.

Η επεξεργασία των στοιχείων που αποτυπώνουν την τάση για τη φετινή σεζόν γίνεται αυτή την περίοδο από το Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ). «Η πρώτη εικόνα δείχνει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης», επισημαίνει στα «Επίκαιρα» ο πρόεδρός της, Γιώργος Λεχουρίτης, εξηγώντας ότι όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας δηλώνουν μη έχοντες για διακοπές. «Αντί να μειώνονται, δυστυχώς αυξάνονται. Δηλαδή για τη σεζόν που αρχίζει υπολογίζουμε ότι τουλάχιστον τρεις στους τέσσερις Έλληνες δεν θα μπορέσουν να πάνε διακοπές».

Η αυξανόμενη τάση φαίνεται από τη σύγκριση των ετήσιων ερευνών του ΙΝΚΑ. Το 2009, στην αρχή της κρίσης, το 49% δήλωνε αδυναμία να πάει διακοπές. Δύο χρόνια αργότερα, το αντίστοιχο ποσοστό ανέβηκε δραματικά στο 69% των πολιτών. Το 2013, το 73% των Ελλήνων δεν κατάφερε να απολαύσει καλοκαιρινή ξεκούραση, ενώ για το φετινό καλοκαίρι εκτιμάται ότι περισσότεροι από 75 στους 100 θα στερηθούν και πάλι τα «μπάνια του λαού»...

Από .......  epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια: