Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Όργιο φοροδιαφυγής το τελευταίο 8μηνο - "Ο Θεοχάρης άσκησε βάρβαρη πολιτική"

Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com

- Σοκαριστικές καταγγελίες από τους εφοριακούς
- Σε παρέμβασή τους κάνουν λόγο για όργιο φοροδιαφυγής τους τελευταίους 8 μήνες λόγω της διάσπασης των λειτουργιώ του ΣΔΟΕ
- "Βάρβαρη πολιτική άσκησε ο Θεοχάρης, δε μας καθησυχάζει η παραίτησή του" λένε
- Τι αποκαλύπτει στο Newsit o πρόεδρος της ΠΟΕ - ΔΟΥ

Με μια παρέμβαση που ταράζει τα νερά η ΠΟΕ ΔΟΥ κάνει λόγο για αποδεκατισμένο προσωπικό στις εφορίες το οποίο καλείται να πιάσει αδιανόητους στόχους που θέτει το οικονομικό επιτελείο. Επιπροσθέτως οι εφοριακοί λένε πως η διάσπαση των λειτουργιών του ΣΔΟΕ στις 31 Οκτωβρίου 2013 οδήγησε σε όργιο φοροδιαφυγής.


Ο Θεοχάρης και η...βάρβαρη πολιτική

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΔΟΥ "χωρίς να έχουμε πρόθεση αλλά και την διάθεση να χρυσώσουμε το χάπι του παραιτηθέντος ΓΓΔΕ Χάρη Θεοχάρη, θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι ο ΓΓΔΕ υλοποίησε την βάρβαρη πολιτική που χάραξε η συγκυβέρνηση μέσα από τις μνημονιακές δεσμεύσεις που οι βουλευτές της συμπολίτευσης, ψήφισαν μέσα στην Ελληνική Βουλή.

Συνεπώς η παραίτηση του ΓΓΔΕ ουδόλως μας καθησυχάζει δε δομένουότι η ΠΟΕ - ΔΟΥ αντιπαρατίθεται και εναντιώνεται στην λανθασμένη ασκούμενη πολιτική και όχι στα πρόσωπα που καλούνται να την εκτελέσουν".


Όργιο φοροδιαφυγής τους τελευταίους 8 μήνες καταγγέλουν οι εφοριακοί

Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της ΠΟΕ - ΔΟΥ, Χαράλαμπος Νικολακόπουλος "την ίδια στιγμή που το υπαλληλικό προσωπικό του ΥΠΟΙΚ έχει μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ την τελευταία πενταετία  ενώ οι ανάγκες έχουν πολλαπλασιαστεί, η διάσπαση των λειτουργιών του ΣΔΟΕ λειτούργησε ως δώρο στους φοροφυγάδες.

Από 31 Οκτβωβρίου 2013 έχει σταματήσει ο προληπτικός έλεγχος καθώς αυτός ανατέθηκε στις ΔΟΥ δίχως να υπάρχουν τα μέσα για να υλοποιηθεί. Οπως καταλαβαίνετε λοιπόν προληπτικός έλεγχος και διακίνηση που αυτο περιλαμβάνει και το λαθρεμπόριο και τα καύσιμα και όλα τα υπόλοιπα, δεν υπάρχει ουσιαστικά.

"Οι μηχανές σε οτι αφορά στην πρόληψη έχουν σιγήσει" καταγγέλουν οι εφοριακοί

Τι να κάνει ο εφοριακός; να πιασει τον φορολογούμενο απο τον λαιμό; Δε βλέπουν τις ουρές στη ΔΕΗ που ο κοσμος δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα του; Δε βλέπουν τις ουρές στις τράπεζες που ο κόσμος ζητάει να ρυθμίσει τα δάνεια του; Δεν βλέπουμε οτι ο κόσμος δεν έχει τα βασικά για την οικογένεια του;" πρόσθεσε ο κύριος Νικολακόπουλος


Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει όποιος αναλάβει να γίνει νέος Θεοχάρης

"Ο νέος ΓΓΔΕ πρέπει να είναι γνώστης της φορολογικής νομοθεσίας" επισημαίνει ο κύριος Νικολακόπουλος και προσθετει "αυτο το λέμε γιατί δεν είναι δυνατόν ο γενικός γραμματέας να υπογράφει εγκυκλίους φορολογικές και να μην έχει γνώση. Θα πρέπει επίσης να εφαρμοζει μια πολιτική συγκροτημένα με σχεδιασμό και η οποία θα έχει στόχο να φορολογηθεί ο πλούτος και όχι οι γνωστοί - άγνωστοι, δηλαδή συνταξιούχοι και μισθωτοί".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ 

Από ........  newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: