Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Νταϊσελμπλουμ: Ίσως η Ελλάδα χρειαστεί και 3ο πακέτο στήριξης

Αναρτήθηκε από ......  energoipoliteskv.blogspot.com

Στη... γραμμή Σόιμπλε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάσελμπλουμ, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί η Ελλάδα και τρίτο πακέτο στήριξης.

Κι αν το ενδεχόμενο νέου δανείου στην Ελλάδα είναι πιθανό, κανείς δεν ξέρει ποιο θα είναι το ύψος της βοήθειας. Αυτό, το πιθανότερο, να καθαριστεί μετά το καλοκαίρι.

«Πόσα χρήματα θα χρειαστεί η Ελλάδα και σε ποιο επίπεδο θα κινείται η νέα βοήθεια θα αποφασιστεί μετά το καλοκαίρι» τόνισε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup.
Μιλώντας σε εκπομπή της ολλανδικής τηλεόρασης, ο Ντάισελμπολουμ τόνισε πως το δημόσιο χρέος της Ελλάδας παραμένει σε υψηλά επίπεδα. «Αν η Ελλάδα κληθεί να το χρηματοδοτήσει τότε το επιτόκιο θα κυμαίνεται γύρω στο 6% με 7%, γεγονός που καθιστά την εξυπηρέτησή του σχεδόν αδύνατη», δήλωσε.

Για να επιτευχθεί μείωση του επιτοκίου η Ελλάδα θα πρέπει να ενισχύσει περαιτέρω την οικονομία της ή να λάβει νέα βοήθεια, συνέχισε.

Αναγνώρισε, πάντως, ότι η οικονομία της Ελλάδας πηγαίνει καλύτερα και καταγράφεται ανάπτυξη, ενώ το κόστος εργασίας είναι χαμηλότερο, οπότε η ελληνική οικονομία γίνεται περισσότερο ανταγωνιστική.

Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας αποτελεί βασικό ζητούμενο, είπε και τόνισε ότι ο προϋπολογισμός της χώρας βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση.

Αναφερόμενος στα θετικά στοιχεία της πορείας της ελληνικής οικονομίας, ο Ολλανδός αξιωματούχος στάθηκε στη δυναμική ανάπτυξη, που παρουσιάζει ο τουρισμός.

Από .......  newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: