Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Σκληρή απάντηση Βενιζέλου στον Τσίπρα: Το τζάμπα τελείωσε...!

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

Με την χαρακτηριστική ατάκα “το τζάμπα τελείωσε”, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα και το αίτημα που κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για πρόωρες εκλογές.


Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Εκλογικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης “παραποιεί το Σύνταγμα και υιοθετεί κραυαγαλέα αντισυνταγματικές θέσεις. Φέρνει δε σε πολύ δύσκολη θέση τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς προφανώς αγνοεί ότι η διάταξη περί πολιτικής δυσαρμονίας και των σχετικών αρμοδιοτήτων έχει αλλάξει ριζικά από το 1986. Ο κύριος Τσίπρας για να κρύψει ότι απέτυχε η έφοδος και η επέλαση προς την εξουσία εκλαμβάνει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σαν να ήταν εθνικες εκλογές. Τζίφος όμως και αδιέξοδο”.

Και συνέχισε: “Με ποιους συμμάχους άραγε θα κυβερνήσει; Με ποια κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Ελπίζω να μην συνυπολογίζει τις ψήφους της Χρυσής Αυγής γιατί αυτό είναι θέμα μείζονος δημοκρατικής σημασίας. Στην Ελιά αντιληφθήκαμε το μήνυμα των πολιτών ότι ο κόσμος δεν έχει αλλες αντοχές. Θέλει να δει αλλαγές με την τόνωση της απασχόλησης που θα είναι η πρώτη προτερταιότητα στην επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας... Το τζάμπα τελείωσε. Αυτό αναμένεται να πω και στον πρόεδρο της δημοκρατίας".

Περιέγραψε δε τη ΔΗΜΑΡ, χωρίς να την κατονομάζει, ως αντιπολίτευση μπαλαντέρ, σχήμα που όπως είπε δεν μπορεί να ισχύει πλέον. Αναφορικά με διεργασίες στο χώρο κεντροαριστεράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποκάλυψε πως ο ίδιος θα κινήσει τις σχετικές διαδικασίες, απευθύνοντας προσκλητήριο σε κόμματα φορείς και προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου.

Τέλος, επανέλαβε ότι δεν θα ληφθούν άλλα νέα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά μόνο εκείνα που αφορούν στη στήριξη των αδυνάτων και την αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΟΥΡΕΛΑΤΟΣ

Από .......  newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: