Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Το θρίλερ με την τρόικα συνεχίζεται και το Σάββατο με "παρελάσεις" υπουργών

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com

Ολοκληρώθηκε μετά από δυόμιση ώρες η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και της επικεφαλής του ΤΧΣ Αναστασίας Σακελλαρίου με τους επικεφαλής της τρόικας, που είχε ως αντικείμενο την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ειδικά το θέμα της Eurobank.

Οι προγραμματισμένες αρχικώς για σήμερα συναντήσεις με την τρόικα των υπουργών Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη, μετατέθηκαν για αύριο, στις 11.30 το πρωί και στις 2 μετά το μεσημέρι αντίστοιχα. Αύριο στις 3 το απόγευμα θα γίνει και η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Οι ομαδικές απολύσεις και οι απολύσεις στο Δημόσιο είναι τα δυο θέματα, στα οποία αναζητείται η χρυσή τομή, με ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος να τονίζει ότι: “Δεν μπορείς να έρχεσαι ως τρόικα και μετά από τόσες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και την επιτυχία μίας ισορροπίας, να ζητάς με το ζόρι απελευθέρωση.

Την στιγμή που εργοδότες και εργαζόμενοι έχουν βρει έναν τρόπο συνεννόησης για το θέμα δεν μπορείς να ζητάς κάτι επιπλέον”.

Ο ίδιος πρόσθεσε: “Ούτε οι τριετίες έχουν φύγει από το τραπέζι. Είμαστε σε μια φάση για να δούμε σε τι μπορούμε να υποχωρήσουμε εμείς και σε τι οι άλλοι”, ενώ για τις απολύσεις στο Δημόσιο είπε: “Δεν έχει αποσύρει η τρόικα την απαίτηση της για απολύσεις και το 2015. Από την δική μας πλευρά προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι είναι ένα μέτρο που δεν μπορεί να περάσει γιατί θα διαταράξει ένα σύνολο 600.000 υπαλλήλων για έναν μικρό αριθμό απολύσεων”.

Από .......  newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: