Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Έλληνες κτηνοτρόφοι: Τέλος στο άρμεγα ... πάμε Ευρωβουλή (ΦΩΤΟ)

Αναρτήθηκε από ...........  energoipoliteskv.blogspot.com

Οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας βγαίνουν από το μαντρί και κάνουν το δικό τους κόμμα

Της Στέλλας Νοβάκη, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 

Αγανάκτησαν και βγήκαν από το… μαντρί τους. Οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας παίρνουν οριστικό διαζύγιο από τα κόμματά τους και τις πολιτικές γραμμές και, απευθυνόμενοι σε όλους τους Έλληνες  πολίτες, τους καλούν να «τιμωρήσουν με την ψήφο τους όλους όσοι από το 1974 μέχρι σήμερα ρημάζουν τη χώρα». Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να κάνουν το δικό τους κόμμα, να κατέβουν στις ευρωεκλογές με δικό τους ψηφοδέλτιο και, γιατί όχι,... ίσως και να κυβερνήσουν κάποτε τη χώρα «μαζί με όσους κουράστηκαν να πληρώνουν χαράτσια και θέλουν ένα κράτος ικανό να υπηρετεί τους πολίτες του κι όχι ξένα συμφέροντα».

Ο νέος «Μαρίνος Αντύπας» όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, στο ένθετο της εφημερίδας SECRET, κατάγεται από ένα χωριό της Λάρισας κοντά στο ιστορικό Κιλελέρ και είναι ο πρώτος που «κλώτσησε την καρδάρα», λέγοντας πως δεν πάει άλλο.

Πρόκειται για τον κ. Μιχάλη Τζιότζιο, πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, που με σύνθημα «Τέλος στο άρμεγμα», οργανώνει μαζί με τους συναδέλφους του της Θεσσαλίας το νέο κόμμα, φιλοδοξώντας να ενώσει κτηνοτρόφους, αγρότες κι όλους τους Ελληνες που δηλώνουν οργισμένοι σε ένα ψηφοδέλτιο, κάνοντας ντεμπούτο... στην Ευρωβουλή.

«Βαρεθήκαμε να μας αρμέγουν. Κουραστήκαμε με τους ανεπάγγελτους με τις γραβάτες και τα κοστούμια. Θέλουμε να πάρουμε την τύχη της χώρας στα χέρια μας, σ’ αυτά τα χέρια που δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο και πληρώνουν καθημερινά τα χαράτσια τους. Τέλος το άρμεγμα πια. Τόσα χρόνια στις εκλογές βγαίναμε για βοσκή, τώρα θα βγούμε στους δρόμους και θα μας βρουν απέναντι».



Αποφασισμένοι
Οι κτηνοτρόφοι ετοιμάζονται να καταφέρουν ένα πολύ ισχυρό πλήγμα σε όλες τις παρατάξεις, αφού από μόνοι τους αποτελούν μια υπολογίσιμη εκλογική δύναμη, εκπροσωπώντας 150.000 οικογένειες σε όλη τη χώρα.
Παράλληλα μπορούν να συσπειρώσουν γύρω τους και τους αγρότες, καθώς και άλλα 15 επαγγέλματα που συντηρούν (τυροκόμοι, γεωπόνοι, κτηνίατροι κ.ά.) και να εισπράξουν τις ψήφους αποδοκιμασίας στην κυβερνητική πολιτική.

Ο κ. Τζιότζιος δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος, γιατί θέλει να τιμωρήσει όσους «πολεμάνε» τόσα χρόνια τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες. «Από τη στιγμή που δεν μου αρέσει κάτι και θέλω να το αλλάξω, θα είμαι υποψήφιος για να τους τιμωρήσω. Πιστεύω ότι μπορώ να το κάνω κι αυτό πρέπει να το πιστέψει ο καθένας μας», λέει. Το κόμμα των κτηνοτρόφων μπορεί να κάνει την εμφάνισή του στις ευρωεκλογές, γιατί, όπως δηλώνει ο κ. Τζιότζιος, «η ψήφος είναι πιο χαλαρή», όμως έχει μεγαλύτερους στόχους. «Αν οι πολίτες μάς εμπιστευτούν και τα καταφέρουμε, επόμενος στόχος μας θα είναι, γιατί όχι, και οι βουλευτικές εκλογές.

Ας δούμε και έναν στην εξουσία χωρίς κοστούμι και με σκαμμένα από τη δουλειά χέρια. Οσο αυξάνεται η απελπισία και τα χαράτσια, τίποτα δεν αποκλείεται. Ηδη λαμβάνουμε θετικά μηνύματα και από τους αγρότες της χώρας και από όσους απευθυνθήκαμε μέχρι στιγμής. Ο κόσμος μάς λέει “μας δώσατε διέξοδο. Δεν θέλουμε να ψηφίσουμε ούτε Ν.Δ. ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε Χρυσή Αυγή. Θα ψηφίσουμε εσάς με πολλή ανακούφιση”».



Ο επικεφαλής της κίνησης Μιχάλης Τζιότζιος είναι ο κτηνοτρόφος που ... 
κλώτσησε την καρδάρα και δηλώνει υποψήφιος Ευρωβουλευτής
“Ήμουν Ν.Δ. πάππου προς πάππου”

Οι κτηνοτρόφοι νιώθουν προδομένοι από τους πολιτικούς και γυρίζουν την πλάτη στα κόμματα, στα οποία μπορεί να συμμετείχαν, όμως εκτιμούν ότι ήρθε η ώρα να πετάξουν τις κομματικές ταυτότητες και να γίνουν το «κοπάδι της οργής», που θα φέρει τη φωνή τους στην Ευρωβουλή, προασπίζοντας τα συμφέροντά τους. Ο κ. Τζιότζιος σημειώνει: «Πάντα ήμουν στη Ν.Δ. πάππου προς πάππου, όμως απογοητεύτηκα. Ούτε ο Τζαμτζής ούτε κανένας “γαλάζιος” πατέρας δεν με πείθει πια.

Δεν θα πέσουμε στην ίδια παγίδα. Ούτε καλό είδαμε τόσα χρόνια ούτε καλούς πολιτικούς, στην πλειοψηφία τους, είδαμε. Να πάνε λοιπόν στο καλό τους. Εμείς βγαίνουμε από το μαντρί μας και δεν φοβόμαστε τον λύκο. Κατεβαίνουμε στις ευρωεκλογές χωρίς γραβάτες και μαύρα γυαλιά, χωρίς χρήματα στις τράπεζες του εξωτερικού. Με καθαρά πρόσωπα και με την ιδρωμένη φανέλα της δουλειάς μας».

Σε λίγες ημέρες, το πρώτο επίσημο κόμμα των Ελλήνων κτηνοτρόφων θα είναι πραγματικότητα, καθώς, όπως δηλώνει το μέλος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας και ίσως ένας από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του, ο Στέργιος Κύρτσος (φωτ.), πρόεδρος των κτηνοτρόφων Ημαθίας, «αναθέσαμε σε νομική υπηρεσία όλες τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν, ώστε νόμιμα να κατέβουμε στις ευρωεκλογές. Ακόμη δεν καταλήξαμε σε υποψηφίους. Αυτό είναι κάτι που θα γίνει μέσα από διαδικασίες τις επόμενες ημέρες και φυσικά η πρόσκλησή μας απευθύνεται σε όλους τους Ελληνες». Γιατί στην Ευρωβουλή;

Οπως διευκρινίζουν, «στην Ευρώπη υπάρχει μόνο μία κοινή πολιτική. Η αγροτική. Δεν υπάρχει ούτε κοινή πολιτική για τη Δικαιοσύνη ούτε για την Αμυνα ή κάποιον άλλο τομέα. Γι’ αυτό και μόνο η παρουσία εκπροσώπων του πρωτογενή τομέα είναι απαραίτητη, αναγκαστική και τώρα πια... επιτακτική ανάγκη, γιατί οι εκπρόσωποι που είχαμε μέχρι τώρα ή δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν. Κάποιοι ήταν κι άσχετοι τελείως, ανεπάγγελτοι.

 Βρέθηκαν με βίλες και χρήμα και έχασαν τον μπούσουλα. Δεν έβαλαν ούτε ένα ένσημο στη ζωή τους, έβγαλαν όμως... λεφτά στο εξωτερικό.

 Πώς και από πού; Από τον δικό μας ιδρώτα».

Από .......  parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: