Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Υποχώρησε μπροστά στα μπλόκα η κυβέρνηση

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Ο φόβος της κορύφωσης των αγροτικών κινητοποιήσεων, οδήγησε την κυβέρνηση σε βελτιωτικές κινήσεις στο καθεστώς φορολόγησης των αγροτών, με μεγαλύτερη αλλαγή την καθολική απαλλαγή από την τήρηση των βιβλίων...

Τέλος στην υποχρέωση τήρησης βιβλίων από τους αγρότες έβαλε χθες η κυβέρνηση, κρατώντας μόνο την υποχρέωση τήρησης στοιχείων για τον προσδιορισμό του αγροτικού εισοδήματος εφόσον αυτό υπερβαίνει τα 15.000 ευρώ.

Ακόμη με τις νέες ρυθμίσεις οι αγρότες απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ για μία πενταετία, ενώ θα υποβάλλουν μια ετήσια δήλωση ΦΠΑ.
Ωστόσο, οι αγρότες δεν φαίνονται ικανοποιημένοι ούτε από τις διορθωτικές κινήσεις της κυβέρνησης επιμένοντας ότι θα πρέπει να διατηρηθεί το υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς τουλάχιστον για τους αγρότες που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ.
Δύο διαφορετικές γραμμές φαίνεται ότι υπάρχουν στα μπλόκα των αγροτών μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης.

Στη Νίκαια οι αγρότες υπό τον Β.Μπούτα χαρακτηρίζουν «κοροϊδία και στάχτη στα μάτια τις ανακοινώσεις. Τονίζουν μάλιστα ότι τα μέτρα είναι ίδια με τα προηγούμενα.
Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Παπακωνσταντίνου της Πρωτοβουλίας των Αγροτών δηλώνει: «δεν τα απορρίπτουμε πριν τα δούμε αναλυτικά. Σίγουρα πάντως οι βελτιώσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση γύρω από την τήρηση των λογιστικών βιβλίων αποτελούν επιτυχία των διεκδικήσεών μας» δήλωσε ο ίδιος στα Νέα της Παρασκευής.

Οι αγρότες εξακολουθούν να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις συναντήσεις που έχουν ζητήσει με τον υπουργό Οικονομικών και τους αρχηγούς των κομμάτων ενώ, ιδιαίτερη σημασία αποδίδουν στην πρόσκληση που έχουν απευθύνει προς πολίτες και μαζικούς φορείς ώστε την Κυριακή να προσέλθουν στον κόμβο Νίκαιας προκειμένου να πραγματοποιηθεί παλλαϊκό συλλαλητήριο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής το μπλόκο της Νίκαιας θα επισκεφθεί ο γραμματέας του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας ενώ για το Σάββατο, έχουν κληθεί οι εκπρόσωποι των λοιπών μπλόκων ανά την Ελλάδα-που όπως λένε οι αγρότες ξεπερνούν πλέον τα 30- να συμμετάσχουν σε πανελλαδική σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας για καλύτερο συντονισμό του αγώνα.

Πηγή: ethnos.gr, in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: