Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.14 το πρωί στην περιοχή του Καλλιδρόμου, 23 χλμ. δυτικά της Αταλάντης...

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com



Σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 10.14 το πρωί στην περιοχή του Καλλιδρόμου, 23 χλμ. δυτικά της Αταλάντης, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το εστιακό βάθος του σεισμού ορίζεται στα 5 χλμ. Ο σεισμός έγινε αισθητός στο μεγαλύτερο μέρος του νομού Φθιώτιδας αλλά και σε Βοιωτία και Φωκίδα, αναστατώνοντας τους κατοίκους. Λίγα λεπτά αργότερα ακολούθησε ασθενέστερη δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών.

Το zougla.gr επικοινώνησε με την Πυροσβεστική στην Αταλάντη, η οποία ενημέρωσε ότι δεν υπήρξε κλήση για τυχόν ζημιές ή τραυματίες.

Από τα Α.Τ. Αμφίκλειας και Αταλάντης ενημερωθήκαμε ότι προς το παρόν δεν υπήρξε κλήση, αν και ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή.



Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στο χωριό Βίλλια:



Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στην Ευρυτανία:



Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στον Πρόδρομο:



Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Εργαστηρίου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών που είναι εγκατεστημένος στη Σεργούλα:



ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ZOUGLA.GR


seismoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: