Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Μεγαλώνει η λίστα των συλλήψεων για τις μίζες στα εξοπλιστικά -Ερχονται νέα εντάλματα

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com


Μετά από τις συλλήψεις των Σωτήρη Εμμανουήλ και του Ιωάννη Μπέλτσιου για τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα οι αρχές φαίνεται πως ετοιμάζουν και νέα εντάλματα, ενώ κάποιοι κατηγορούμενοι έχουν ήδη αρχίσει να επιστρέφουν χρήματα από τις μίζες στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι δύο συλληφθέντες κρατούνται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Ο Εμμανουήλ έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή και ο Μπέλτσιος για το Σάββατο.

Ποιοι είναι οι Σωτήρης Εμμανουήλ και Ιωάννης Μπέλτσιος

Οπως γράφει το real.gr ο Σωτήρης Εμμανουήλ έχει κατά το παρελθόν διατελέσει πρόεδρος των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ενώ ο Ιωάννης Μπέλτσιος ήταν πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου. Οι δυο τους κατηγορούνται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, ενώ συνελήφθησαν χθες το πρωί από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος, μετά από εντάλματα των ανακριτών Μαλλή και Σταυρόπουλου.

Ειδικότερα, για την κατηγορία της δωροδοκίας στον Ιωάννη Μπέλτσιο αποδίδεται ότι από κοινού με δύο αλλοδαπούς (έναν Γερμανό και έναν Αρμένιο) και τρεις Έλληνες, δωροδόκησαν τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και τον Σωτήρη Εμμανουήλ, υποσχόμενοι συνολικά 63.192.691 ευρώ και 2.960.225 ελβετικά φράγκα. Για την νομιμοποίηση κατηγορείται ότι από κοινού με τα ίδια πρόσωπα από το 2000-2007 «ξέπλυνε» περίπου 52 εκατ. ευρώ.

Ο Ιωάννης Μπέλτσιος, είχε διατελέσει γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών το 1988. Είχε καταλάβει διοικητικές θέσεις σε δημόσιους οργανισμούς και σύμφωνα με δικαστικές αρχές, εμφανίζεται κάποια εποχή και ως ταμίας του Τσοχατζόπουλου.

Από ........  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: