Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Τριπλές εκλογές τον Μάιο; - Το χαρτί του αιφνιδιασμού ίσως παίξει ο Σαμαράς

Αναρτήθηκε από ..........  energoipoliteskv.blogspot.com


- Βλέπει τις δημοσκοπήσεις και αποφασίζει για εκλογές την 25η Μαϊου ο Σαμαράς
- Δύσκολα θα αντιστρέψει το κλίμα μετά από βαριά ήττα στις ευρωεκλογές
- Ως την τελευταία στιγμή θα είναι όλα ανοιχτά για το εάν θα στηθούν τριπλές κάλπες
- Δεν θέλει παρατεταμένη προεκλογική περίοδο η Κυβέρνηση

Το ζήτημα των τριπλών εκλογές μένει ορθάνοιχτο. Δεν είναι μόνο οι δηλώσεις Τσίπρα και η άμεση απάντηση Σαμαρά για εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά ολόκληρη η ατμόσφαιρα στο πολιτικό σκηνικό.

Ακόμη και η κόντρα για το ... σε τι Θεό πιστεύει ο Α. Τσίπρας εντάσσεται σε ένα ευρύτερο προεκλογικό πλαίσιο.

Το βασικό ζητούμενο για την κυβέρνηση είναι να μην συρθεί η χώρα σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο κατά την οποία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λόγο της οικονομικής κατάστασης δεν θα έχουν παρά μόνο απώλειες.

Παράλληλα σε καμία περίπτωση το Μαξίμου δεν θέλει να χαρίσει στον ΣΥΡΙΖΑ μια προτιά στις ευρωεκλογές.


Οι δημοσκοπήσεις θα κρίνουν πολλά για τις τριπλές εκλογές τον Μάιο
Μια πιο χαλαρή ψήφος, όπως αυτή των ευρωεκλογών μπορεί να χαρίσει στον ΣΥΡΙΖΑ μια νίκη με ευρεία πλειοψηφία η οποία μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα για τη συσπείρωση της ΝΔ και τις επόμενες εκλογές για τη Βουλή.

Αυτό σε καμία περίπτωση ο Α. Σαμαράς δεν είναι διατεθειμένος να το επιτρέψει και έτσι είναι πολύ εκείνοι που λένε ότι προσανατολίζεται στη διενέργεια τριπλών εκλογών τον ερχόμενο Μάιο.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι με τη συσπείρωση της ΝΔ στο ναδίρ οι ευρωεκλογές θα είναι ένας περίπατος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα ωστόσο η δημοσκοπικές διαφορές δεν είναι τόσο μεγάλες ώστε να προδιαγράφουν “συντριβή” των κυβερνητικών δυνάμεων και έτσι υπάρχουν επιτελείς του Μαξίμου που προτρέπουν τον πρωθυπουργό να οδηγήσει τη χώρα σε τριπλές εκλογές.

Όλα βέβαια θα εξαρτηθούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Εάν τα δημοσκοπικά αποτελέσματα δείξουν ότι η ΝΔ έχει να περιμένει επιστροφή ψηφοφόρων από τα δεξιά της, δηλαδή από Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛ και ΛΑΟΣ, τότε η προσφυγή στις κάλπες θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Εάν η ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ παραμείνει μικρή το επόμενο διάστημα, τότε η συσπείρωση λόγω βουλευτικών εκλογών μπορεί να κλείσει τη διαφορά.

Όπως και να 'χει όμως ο Α. Σαμαράς δεν πρόκειται να ανοίξει τα χαρτιά του έως την τελευταία στιγμή.

Το πλεόνασμα θα φέρει παροχές και κάλπες
Όσο περιθώριο του δίνει το σύνταγμα για την προκήρυξη εκλογών φαίνεται ότι θα το εξαντλήσει καθώς και οι εταίροι δεν επιθυμούν μια εκλογική περιπέτεια αλλά συνέχιση του προγράμματος...

Πολλά θα κριθούν στο eurogroup του Φεβρουαρίου. Εάν η διαπραγμάτευση δεν φέρει άμεσα μέτρα για την επόμενη διετία η κυβέρνηση θα έχει ακόμη ένα χαρτί στα χέρια της ώστε να προχωρήσει σε εκλογές.
 
Το κυρίως χαρτί όμως θα είναι οι παροχές. Έστω μικρές, έστω σε λίγους, κρίσιμες όμως για μια προεκλογική μάχη και αυτές θα κριθούν τον Απρίλιο με την ανακοίνωση από την eurostat των στοιχείων για την οικονομία όπου θα προκύψει και το περιβόητο πλεόνασμα το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιήσει προεκλογικά το κυβερνητικό στρατόπεδο.


Από ........  newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: