Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ζυμώσεις για ανασχηματισμό

Αναρτήθηκε από .....  energoipoliteskv.blogspot.com


Φουντώνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό στο αμέσως επόμενο διάστημα με κεντρικό πρόσωπο τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα...

Από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν ξεκινήσει τα δημοσιεύματα που μιλούν για επικείμενο ανασχηματισμό. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρίσκεται η αντικατάσταση και μετακίνηση του Γιάννη Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος, αφού η θητεία του Γιώργου Προβόπουλου λήγει τους επόμενους μήνες. Μάλιστα έχουν αρχίσει να πέφτουν και τα πρώτα ονόματα.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αντώνης στον αρχικό του σχεδιασμό σκόπευε σε ανασχηματισμό τον Μάιο, αφού θα είχε επιβεβαιωθεί από τις Βρυξέλλες το πρωτογενές πλεόνασμα και θα είχαν τελειώσει οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, δίνοντας παράλληλα και ένα τόνο αισιοδοξίας και νέας αρχής που θα είχε θετικές επιπτώσεις για τος ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η δημοσκοπική πίεση όμως και οι εισηγήσεις συμβούλων οδηγούν τον κ. Σαμαρά να ξανασκεφτεί τον σχεδιασμό του. Ο κ. Σαμαράς δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να αντικαταστήσει τον κ. Στουρνάρα πριν ολοκητρωθούν οι άμεσες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

 Ο πολιτικός χρόνος ομως είναι τόσο συμπυκνωμένος και οι εξελίξεις καταιγιστικές που οποιαδήποτε πρόβλεψη θα είναι επισφαλής.

Από ......  epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια: