Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Όλα δείχνουν ότι Ακροδεξιό σκηνικό στήνεται στην Στερεά, σε Δήμους και Περιφέρεια

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Κε αρχισυντάκτη 

 


  Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πει ότι «επιτέλους πιάσαμε πάτο» και θα αρχίσει η ανάκαμψη, γίνονται προσπάθειες ανασύστασης του πολιτικού συστήματος, με ενεργότερο ρόλο σε μια νέα ακροδεξιά. Ο ρόλος που επιφυλάσσεται σε αυτά τα φασιστοειδή είναι ρόλος δεκανικιού σε μία κυβέρνηση ίδιας κοπής με όλες τις προηγούμενες (βλέπε αποχώρηση Πολύδωρα από τη ΝΔ, η υποστήριξη στη Χρυσή Αυγή από τον «ανεξάρτητο» σήμερα, πρώην νεοδημοκράτη βουλευτή Σταυρογιάννη, η παλαιότερη δήλωση της δημοτικής συμβούλου Αταλάντης Γεωργοπούλου  και όπως φαίνεται υποψήφιας κυβερνητικής δήμαρχου, ότι η Χρυσή Αυγή είναι κοινοβουλευτικό κόμμα, ενώ αρνήθηκε την καταδίκη και απομόνωση των χιτλερικών). 

 

 Όλα αυτά δείχνουν το  ακροδεξιό σκηνικό που στήνεται στην Στερεά, σε Δήμους και Περιφέρεια. 

 


  Σε ότι αφορά το Δήμο μας, εκείνο που κάνει εντύπωση είναι ότι ακόμη και μέσα στο γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μόνο επενδυτές δεν εμφανίζονται (βλέπε ανακοίνωση ΤΑΙΠΕΔ για την απουσία προσφορών στο διαγωνισμό για ενοικίαση του ΕΟΤ στην Περιφέρεια μας), δικαιώνοντας όσους πίστευαν ότι με πωλητές σαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα  τα δώσουν όλα τζάμπα και με επιδοτούμενες  επενδύσεις, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.  Καθίσταται σαφές ότι κανένας καπιταλιστής δεν επενδύει αν δεν υπάρχει άμεσο κέρδος.

 


   Τα παραπάνω πρέπει να τα δούμε σε συνδυασμό με την τροποποίηση της κοινής υπουργικής απόφασης για την Στέρεα που προβλέπει καινούριες ζώνες για την ανάπτυξη του τουρισμού, αποκλείοντας από αυτές τους αυτοαπασχολούμενους στον τουρισμό και τις μικρές μονάδες. Προβλέπει επιδοτήσεις μόνο για ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων και επιδοτήσεις μόνο σε ορεινές μονάδες άνω των 800 μέτρων υψόμετρο. Τέλος, φαίνεται να σβήνουν τα όνειρα για μεγαλεία στην Αταλάντη, όπου δεν προβλέπεται τίποτα για γκολφ.  Το ίδιο πιθανότατα θα γίνει και με την πολυσυζητημένη μαρίνα στα Καμένα Βούρλα.

 


   Καταλαβαίνει ο οιοσδήποτε ότι κυβέρνηση και μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού βλέπουν τον τουρισμό σαν επένδυση ανάπτυξης που στραγγαλίζει τα μικρά ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τις μικρές μονάδες εστίασης. 

 


   Στροφή στον λαϊκό τουρισμό με δημόσια αναβαθμισμένα λουτρά, καθαρές θάλασσες, βουνά, και πάρκα είναι αυτό που σήμερα μπορεί να ανακούφιση εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους στον τουρισμό και να βοηθήσει και τις τρείς πόλεις μας. Πλήρη προστασία του περιβάλλοντος με οποίο κόστος.

 


                                                                           Γιάννης Φραγκούλης


                                                                                      Αυτοκινητιστής


                                                                                       Καμένα Βούρλα

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρε Γιαννάκη δεν θεωρείς ότι έχεις υποχρέωση να ζητήσεις συγνώμη,

πρώτα από τους Δημοτικούς Συμβούλους που τους έλεγες ότι λένε ψέματα,

και ότι αποκλείεται να έλθουν τα 7 Φορτηγά στο Δήμο μέσα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ !!!!!!

Τώρα που ήρθανε δεν έχεις να πεις τίποτα ????
μόνα τους ήρθανε τα αυτοκίνητα ????

Μήπως ήρθανε από τον Άρη .

Φραγκούλη σοβαρέψου λίγο ……

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ 8.16, ΠΟΣΑ ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΧΑΛΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΘΕΟΥΣ" ΤΗΣ ΤΕΤΡΙΜΙΔΟΛΑΙΛΑΠΑΣ (ΔΙΚΗΣ ΣΟΥ ΛΑΤΡΕΙΑΣ), ΚΙ ΕΥΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ) ΩΣ ΣΗΜΕΡΑ;
ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΖΥΓΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ, ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΞΕΡΟΥΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑΚΙΑ ΕΠΙ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥΣ.
ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΩΝ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΑΪΒΑΣΙΛΙΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΚΑΝΕΝΟΣ.

Ανώνυμος είπε...

Σταλινικέ Φραγκούλη,θαυμαστή της ατέλειωτης ουράς για ψωμί,

Κομισάριε της ανελεύθερης κομματικής κόκκινης Νομενκλατούρας,

Βορειο κορεάτη εκπαιδευτή πεινασμένων σκυλιών,

Φανατικέ στρατοκράτη του βαδίσματος της χήνας

και οπαδέ της πλέριας πείνας και εξαθλίωσης των μαζών.

Δώσε μας τις εντολές σου για τα πεντετή πλάνα του κεντρικού

σχεδιασμού του δήμου μας.

Ο Τσαπάρας μας εντυπωσίασε,εσύ θα μας αφήσεις έκθαμβους?????