Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

O πόλεμος Κοντομηνά-Μπόμπολα-Βαρδή και οι κλαρινογαμπροί Θεοδωράκης, Μάνεσης, Σρόιτερ, Λιαρέλης

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


ΤΟ MEGA ΕΓΙΝΕ MINI ΧΩΡΙΣ ΠΑΣΧΑΛΗ-ΚΑΡΧΙΛΑΚΗ






Aπό τον Χρύσανθο Σπυράκη
Τις πιο κρίσιμες ώρες της ιστορίας του ζει το Μega.
Οι 3 εκδότες αισθάνονται την καυτή ανάσα του Κοντομηνά καθώς η τηλεθέαση τόσο του δελτίου ειδήσεων όσο και του καναλιού στο σύνολό της κατρακυλάει επικίνδυνα. Ο κίνδυνος να βρεθεί το Mega στην 3η θέση και από Mega να μετονομασθεί σε Mini είναι πια ορατός. Η απώλεια τηλεθέασης μεταφράζεται σε απώλεια ισχύος για τους επιχειρηματίες που έχουν συνηθίσει να επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις.
Από την άλλη ο Κοντομηνάς που βρισκόταν πριν κανα δυο χρόνια στα σχοινιά, επιχειρεί ολική επαναφορά καθώς ο μήνας Δεκέμβριος είναι και ο μήνας που αποχωρούν και οι Γερμανοί από την Κάντζα-αν δαν μας απατάει η μνήμη μας.
Τι συνέβη όμως και το Mega έκανε αυτή τη βουτιά; Κατά την γνώμη μας η εξήγηση είναι απλή και δεν έχει να κάνει με το αν είναι "φιλομνημονιακό ή αντιμνημονιακό" κανάλι. Μήπως ο ΑΝΤ1 της Χούκλη και του Μαλέλη παίζει αντιμνημόνιο; Παπαριές. Όλους τους μηντιάρχες τους χορεύει η Τρόικα καθώς είναι πολυδανεισμένοι και ανά πάσα στιγμή τους κλείνει τις στρόφιγγες.
Η απώλεια της πρωτιάς για το Mega έχει να κάνει κατ΄αρχήν με την παντελή απουσία ρεπορτάζ και αποκαλύψεων. Οι ειδήσεις του "ολοκληρώνονται" στο πρώτο 5αλεπτο αφού ακούσεις την άποψη των Πρετεντέρη-Τσίμα. Μετά πάπαλα. Οι εκδότες αποψίλωσαν το δημοσιογραφικό δυναμικό του καναλιού που έρχονταν να εξισορροπήσει το βλαχομπαρόκ lifestyle των Μπούτου-Ουγγαρέζου-Αρναούτογλου και σια.
Πριν την κατρακύλα μπορούσες να παρακολουθήσεις τις συγκονιστικές αποκαλύψεις της Μαρίας Καρχικάκη για παράδειγμα από τα διάφορα μέτωπα ή τα πολύ ενδιαφέροντα ρεπορτάζ του Θάνου Πασχάλη για τους κομπιναδόρους του ΣΔΟΕ. 
 Ο Πασχάλης έπαιζε στα δάχτυλα όλη την διεφθαρμένη δημόσια διοίκηση. Τώρα αντ΄ αυτού παρακολουθείς τον  Παππού σε ρόλο spokesman της Τρόικας και την Σπυράκη σε αντίστοιχο ρόλο για το Μέγαρο Μαξίμου. Αν καμιά φορά λείψει η Σπυράκη θα μπορούσε άνετα να την αντικαταστήσει ο Χρύσανθος.
Όσο για τις εκπομπές έρευνας τύπου Πρωταγωνιστές και Έρευνα των Θεοδωράκη-Τσίμα, δεν είναι παρά ένα κρεσέντο τηλεοπτικού ναρκισσισμού των δύο παρουσιαστών. Ούτε η Μενεγάκη δεν κάνει τόσα κοντινά πλάνα όσα ο Θεοδωράκης. Αυτή την αρρώστια του ναρκισσισμού την κόλλησαν και οι Σρόιτερ-Μάνεσης και θα την πατήσουν αργά η γρήγορα όπως ο Θεοδωράκης. Ο κόσμος που βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού θέλει τα βλέπει το προιόν της δημοσιογραφικής δουλειάς όχι τους δημοσιογράφους-παρουσιαστές σε ρόλο λαικών λεβεντοκλαρινογαμπρών.
Άλλωστε ο Μάνεσης, ο Θεοδωράκης, ο Σρόιτερ, ο Τσίμας δεν είναι και τίποτε Μπραντ Πιτ ώστε να υγραίνονται οι γκόμενες όταν τους βλέπουν. Ελληνάρες κλαρινογαμπροί είναι οπότε ας αφήσουν το ρεπορτάζ να αναδείξει την δουλειά τους και την αξία τους.
Τέλος πάντων ο τραχανοπλαγιάς Λιαρέλης που κάθε τόσο συνήθιζε να πηγαίνει για μανικιούρ πεντικιούρ λες και είναι η Μαντόνα, με την συμβολή της φιλομνημονιακιάς Χούκλη (την θυμάσθε πως μας απειλούσε εάν δεν ψηφιζόταν το μνημόνιο) κατάφερε να είναι καβάλα στην τηλεθέαση κι αυτό αξίζει της προσοχής μας γιατί ο ΑΝΤ1, αν εξαιρέσεις την πρώτη περίοδο της ιστορίας του, ήταν ένα κανάλι του ωραίου κώλου και του στήθους. Το να καταφέρεις εκτός από ρόγα και κώλο να πουλήσεις και σοβαρό δελτίο ειδήσεων είναι επιτυχία και δείχνει επίσης και τον κατήφορο του χαζοMega το οποίο έγινε πλέον ένα άνευρο βλαχολαιφστάιλ κανάλι το οποίο τελικά πληρώνουμε εμείς μέσα από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 
 Παρακαλούμε τους αξιολάτρευτους ιδιοκτήτες του να αναβαθμίσουν το τηλεοπτικό προιόν μια και εκπέμπουν χάρη στις δημόσιες συχνότητες αλλά και στα λεφτά που πληρώνουμε. Καλά θα κάνουν να ακούσουν την συμβολή μας.
Για τον Αλαφούζο τα λόγια είναι περιττά κι αυτό αντανακλάται στις μετρήσεις. Ανάμεσα στην συνταγή Μαλέλη και στην συνταγή Μιχαλολιάκου βολοδέρνεται ο ΣΚΑΙ με τον Αλέξη Παπαχελά να είναι πλέον σαν μύγα μες στο γάλα.
Αει σιχτίρ νταβατζήδες του κώλου και τηλεοπτικά βλαχαδερά που ρυπαίνεται την αισθητική μας...
Από ...........  kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια: