Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

-Aλέξη, εκτός από το "Παπανικολής" γέρνουν και τα "υποβρύχια", "Τσουκαλάς", "Τσακαλώτος", "Σταθάκης"

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com



ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΝ ΟΡΩΝ, ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ»

Σύμφωνοι. Πολύ σωστά ο Τσίπρας επιτ'ιθεται στον Σαμαρά και τον Βενιζέλο για τα υποβρύχια που γέρνουν. Μόνο που όπως όλα δείχνουν δεν έχει να πει τίποτε για τα δικά του "υποβρύχια" τους κ.κ Τσουκαλά, Σταθάκη, Τσακαλώτο. Θα περιμέναμε να τους είχε ήδη διαγράψει για παραπλάνηση των ψηφοφόρων του. Αλλά που χάθηκε η αυτοκριτική και η συνέπεια λόγων και πράξης ώστε να την βρουν οι πολιτικοί μας, όλων των αποχρώσεων. Επίθεση στον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας για μια «σκανδαλώδη υπόθεση που ξεκίνησε το 2000 επί Τσοχατζόπουλου και κορυφώθηκε το 2010, με τις υπογραφές Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλου».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η συμπεριφορά του κ. Βενιζέλου προδίδει ενοχή και πως η σύμβαση που υπογράφηκε ήταν «μνημείο αδιαφάνειας και σκανδαλωδών όρων, με πρόσχημα τη σωτηρία των ναυπηγείων», ενώ για τον Αντ. Σαμαρά είπε ότι «δεν έχει το θάρρος να έλθει και να υπερασπιστεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του και τον αφήνει έρμαιο». Πρόσθεσε δε ότι δεν έγινε ποτέ Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση, όπως είχε υποστηρίζει σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρωθυπουργός, καθώς η Προανακριτική αφορούσε μόνον τις ευθύνες του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο κ. Τσίπρας έκανε, επίσης, λόγο για «υπόθεση με πολλά σκοτεινά σημεία, ώστε το λιγότερο που θα μπορούσε να πράξει η Βουλή είναι να την εξετάσει σε βάθος». Κάλεσε, μάλιστα, τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των ναυπηγείων και για ποιο λόγο οι πρώην ιδιοκτήτες Γερμανοί απαλλάχθηκαν με νομοσχέδιο Βενιζέλου από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, παρά το γεγονός ότι το ΣΔΟΕ είχε ήδη εντοπίσει σημαντικές παραβάσεις. Κατηγόρησε, επίσης, τους νυν ιδιοκτήτες ότι δεν έχουν επενδύσει ούτε ένα ευρώ, παρά τα χρήματα που έχουν πάρει.

Σχολιάζοντας δε το λόγο για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι δεν το αντιλαμβάνεται ως εκδίκηση ή αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων, προκειμένου να εκτονωθεί η λαϊκή οργή. «Είναι για να αποδοθεί Δικαιοσύνη, διότι δεν μπορούμε να κρατάμε κρυμμένους σκελετούς στην ντουλάπα. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με δημοκρατική γενναιότητα τις γκρίζες ζώνες της αδιαφάνειας των σκανδάλων και να στείλουμε στη Δικαιοσύνη όσους καταχράστηκαν το αξίωμά τους και τη λαϊκή εμπιστοσύνη», κατέληξε.

Από ........   kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια: