Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Barclay's: Δημοψήφισμα για την κυβέρνηση οι ευρωεκλογές- Το πολιτικό της μέλλον εξαρτάται από την Τρόικα

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Με ανησυχία παρατηρεί τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα η γνωστή τράπεζα Barclay's, η οποία σε έκθεση της αναφέρει πως την ώρα που η κυβέρνηση έχει «ανοιχτές υποθέσεις» με τους δανειστές, «οι κοινωνικοί και πολιτικοί κίνδυνοι ξαναέρχονται στο προσκήνιο, με την πολιτική επιβίωση της κυβέρνησης να εξαρτάται από το αν θα εξασφαλίσει υποχωρήσεις από την πλευρά της Τρόικα».

Στην ανάλυση της, η Barclay's επισημαίνει πως με αφορμή το ανοιχτό μέτωπο για τα ΕΑΣ και τους πλειστηριασμούς ακινήτων και τις σκληρές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Τρόικα, «τα τελευταία σημάδια είναι «θολά» και είναι πιθανό να μην υπάρξει συμφωνία πριν τον Ιανουάριο, παρά τις προσπάθειες από την πλευρά της Ελλάδας να κλείσουν οι διαπραγματεύσεις πριν αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, την 1η Ιανουαρίου του 2014».

Η Barclay's, χαρακτηρίζει «θετικό γεγονός» το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο δίνει «πάτημα» στην κυβέρνηση να ανοίξει το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους, ωστόσο λόγω της τωρινής εμπλοκής των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, ο οίκος εκτιμά πως οι συζητήσεις για την ελάφρυνση χρέους το επόμενο έτος θα είναι ακόμα πιο δύσκολες και μακροχρόνιες.

Παράλληλα, ο χρηματοπιστωτικός οίκος διαπιστώνει και κοινωνική αστάθεια στη χώρα με κύριες αιτίες την πτώση των εσόδων και την οικονομική αβεβαιότητα, οι οποίες έχουν επιβαρύνει ακόμα περισσότερο ορισμένα μέρη της Ελλάδας, ενισχύοντας τα ακραία ή εναλλακτικά κόμματα. Πρόβλημα διαπιστώνει και στο γεγονός πως η Χρυσή Αυγή παρά την ποινική δίωξη παραμένει δημοφιλής στους ψηφοφόρους, ενώ λόγω του έκρυθμου κοινωνικού κλίματος στην Ελλάδα, «οι ευρωεκλογές του 2014 είναι πιθανό να λειτουργήσουν περισσότερο ως ''δημοψήφισμα'' για τις τρέχουσες οικονομικές πολιτικές».

Κλείνοντας, η Barclay's επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση ποντάρει την πολιτική επιβίωσή της στην σκληρή προσπάθειά της να εξασφαλίσει υποχωρήσεις από την Τρόικα, ως αντάλλαγμα για τα καλύτερα των στόχων δημοσιονομικά αποτελέσματα και τα αποτελέσματα σε επίπεδο τρεχουσών συναλλαγών.

Από ......  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: