Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Στους “16” με τα Σαβι-ΟΛΑ του! Πετάει στ'αστέρια ο Ολυμπιακός

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


- Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ (3-1) χάρη στα 2 γκολ του Χαβιέ Σαβιόλα αλλά τα... χρειάστηκε στο Γ. Καραϊσκάκης
- Έχασε 2 πέναλτι και η Άντερλεχτ που έπαιζε με 10 από το 50' και ολοκλήρωσε με 8 παίκτες το ματς προσπάθησε να του κάνει τη ζημιά.
- Ο Τσόρι ευστόχησε στο τρίτο πέναλτι και οι “ερυθρόλευκοι” πήραν το εισιτήριο για 4η φορά στην ιστορία τους παρά τη νίκη της Μπενφίκα με 2-1 επί της Παρί.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Μαρινάκης: Στην Ελλάδα θα μας ρίχνατε λάσπη για τα 3 πέναλτι

Τρία πέναλτι, τρεις κόκκινες και τρία γκολ. Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση μετά από ένα ματς που τα είχε όλα. Θα μπορούσε να είχε κάνει πιο εύκολη τη ζωή του αλλά σπατάλησε τις ευκαιρίες του, έχασε δύο πέναλτι και χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το φινάλε για να πάρει την πρόκριση. Η Άντερλεχτ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 8 παίκτες.

Ο Ολυμπιακός έδειξε από την αρχή τις διαθέσεις του, πίεσε ψηλά την Άντερλεχτ και έψαξε από την αρχή το γκολ. Δεν μπορούσαν να κάνουν την τελική πάσα και έτσι απειλούσαν μόνο με στημένες φάσεις. Μετά το 15' οι Βέλγοι ισορρόπησαν την αναμέτρηση αλλά ούτε αυτοί έφταναν με αξιώσεις στην περιοχή του Ρομπέρτο.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε και πάλι την απόδοσή του και στο 33' έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Φουστέρ πάσαρε στον Σαβιόλα αλλά το πλασέ του Αρσεντινού δεν ήταν καλό.

Ένα λεπτό αργότερα ο Σαβιόλα δεν άφησε και τη δεύτερη ευκαιρία να πάει χαμένη. Μετά το σουτ του Φουστέρ η μπάλα έφτασε στον αργεντινό ο οποίος σημάδεψε σωστά και έβαλε... φωτιά στο Γ. Καραϊσκάκης.

Οι “ερυθρόλευκοι” δεν κράτησαν για πολύ το προβάδισμα στο σκορ αφού μετά από λάθος του Σαλίνο, οι Βέλγοι έφυγαν στην κόντρα και ο Κλιέσταν έφερε το ματς στα ίσα. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Κάμπελ από καλή θέση έκανε το σουτ όμως η μπάλα κόντραρε και έφυγε δίπλα από το δοκάρι του Προτό.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε εξαιρετικά για τον Ολυμπιακό αφού στην πρώτη ευκαιρία του κέρδισε πέναλτι και την αποβολή του Κουγιατέ. Ο Φουστέρ σούταρε και ο αμυντικός της Άντερλεχτ βρήκε τη μπάλα με το χέρι. Ο Σταρκ του έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Σαβιόλα δεν κατάφερε να δώσει προβάδισμα από τα έντεκα βήματα με τον Προτό να αποκρούει το πέναλτι του αργεντινού.

Οι “ερυθρόλευκοι” χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να ξεπεράσουν το χαμένο πέναλτι και στο 58' πήραν προβάδισμα στο σκορ. Ο Χολέμπας με ωραία κίνηση από τα αριστερά, γύρισε τη μπάλα, ο Φουστέρ σούταρε και ο Σαβιόλα με εξαιρετικό γυριστό έκανε το 2-1.


Ο Προτό έγινε ο 3ος τερματοφύλακας στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που έπιασε 2 πέναλτι σε ένα ματς.

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να “καθαρίσει” το ματς αλλά στο 71' έχασε κι άλλο πέναλτι. Ο Βάις που το κέρδισε... σημάδεψε τον Προτό ο οποίος κράτησε και ένα λεπτό αργότερα στο πλασέ του Ολαϊτάν. Η Άντερλεχτ είχε ευκαιρία με τον Ζιλέ αλλά ο Ρομπέρτο απέδειξε ότι είναι από τους βασικούς συντελεστές της πρόκρισης κρατώντας το 2-1.

Στο 89' ο Βάις κέρδισε τη δεύτερη αποβολή παίκτη της Άντερλεχτ όταν ανατράπηκε από τον Ν' Σακαλά ο οποίος είχε είδε κίτρινη κάρτα.

Η Άντερλεχτ είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ με τρεις κόκκινες σε ένα ματς

Οι κόκκινες και τα πέναλτι δεν είχαν τελειώσει. Στο 91' ο Προτό γκρέμισε τον Βάις και ο Σταρκ απέβαλε τον τερματοφύλακα της Άντερλεχτ και έδειξε για τρίτη φορά το σημείο του πέναλτι. Ο Τσόρι αυτή τη φορά ευστόχησε και σφράγισε την πρόκριση.

Στο άλλο ματς η Παρί προηγήθηκε με τον Καβάνι αλλά η Μπενφίκα γύρισε το ματς με το πέναλτι του Λίμα και το γκολ του Γκαϊτάν.

Η κλήρωση των "16" θα γίνει την Δευτέρα.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης, Μασάντο (53' Βάις), Κάμπελ, Φουστέρ (89' Εντινγκά), Σαβιόλα (61' Τσόρι), Ολαϊτάν.

Άντερλεχτ (Φαν Ντε Μπρομ): Προτό, Βαν Ντεν Μπόρε (73' Ατσεαμπόνγκ), Κουγιατέ, Μπεμπά, Ν’ Σακάλα, Μιλιβόγεβιτς (53' Νάουτινγκ), Κλιέσταν, Ζιλέ, Ναχάρ, Πράετ (83' Τίλεμανς), Μίτροβιτς.

Τα αποτελέσματα

Ολυμπιακός - Άντερλεχτ 3-1 (33', 58' Σαβιόλα, 92' πεν. Τσόρι - 39' Κλιέσταν) 
Μπενφίκα - Παρί 2-1 (45' πεν. Λίμα, 58' Γκαϊτάν - 37' Καβάνι)

Η τελική βαθμολογία

1. Παρί Σεν Ζερμέν 13
2. Ολυμπιακός 10
3. Μπενφίκα 10
4. Άντερλεχτ 1

Από .......  newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: