Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

62 χρόνια στον Άκη και την οικογένειά του - Δημεύεται η περιουσία όλων

Αναρτήθηκε από ........  energoipoliteskv.blogspot.com

Συνολικά 178 χρόνια φυλακή... μοίρασε το δικαστήριο στους 17 από τους 19 κατηγορούμενους της υπόθεσης Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του Αρετή, μαζί με τους στενούς του συνεργάτες καταδικάστηκαν σε περισσότερα από 10 χρόνια, ενώ δέκα από τους κατηγορούμενους είχαν ποινές από 6 μέχρι 10 χρόνια.

Σε... οικογενειακή υπόθεση φαίνεται ότι είχε μετατρέψει σύμφωνα με το δικαστήριο που επέβαλε τις ποινές ο Άκης Τσοχατζόπουλος το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος από τα εξοπλιστικά. Το δικαστήριο έκρινε εκείνον ένοχο και του επέβαλε 20 χρόνια κάθειρξη, την ανώτατη ποινή που προβλέπει ο νόμος, ενώ στη σύζυγο και την κόρη του που φάνηκαν να συμμετέχουν με την αγορά ακινήτων στο ξέπλυμα το δικαστήριο επέβαλε από 12 χρόνια.
Και η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου Κούντρουν που δέχθηκε χρήματα από τον πρώην υπουργό καταδικάστηκε σε 6 χρόνια, ενώ ίδια ήταν η ποινή για τον αδελφό της Βίκυς Σταμάτη που συμμετείχε στη συγκάλυψη της υπόθεσης.
Αντίθετα ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε ποινή 6 ετών λόγω της ομολογίας και της μεταμέλειας που σύμφωνα με το δικαστήριο επέδειξε.
Βαρύς ήταν ο πέλεκυς τόσο για τον πρώην Γ.Γ. εξοπλισμών Γιάννη Σπώκο, αλλά και την εξ απορρήτων του Άκη Τσοχατζόπουλου Ευφροσύνη Λαμπροπούλου που το δικαστήριο τους... μοίρασε από 16 και 13 χρόνια αντίστοιχα.

Οι ποινές των άλλων κατηγορουμένων:

Αστέριος Οικονομίδης: 12 χρόνια
Γεώργιος Σαχπατζίδης: 13
Μαρία Ταλίρα Τσεκούρα: 10
Νίκος Γεωργουλάκης: 10
Οράτιος Μελάς: 10
Κωνσταντίνος Αντωνιαδης: 10
Φώτης Αρβανίτης: 6
Νικόλαος Καρατζας: 6
Γεώργιος Κωνσταντάτος: 10


Δήμευση των περιουσιών
Σε δημεύσεις περιουσιακών στοιχείων καταδικασθέντων τα οποία είχαν ήδη κατασχεθεί από τον ανακριτή της υπόθεσης Α. Τσοχατζόπουλου προχώρησε με την απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Το δικαστήριο διέταξε να προχωρήσουν σε δήμευση των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων όπως ορίσθηκαν από κατασχέσεις στις οποίες είχε προχωρήσει ο ανακριτής της υπόθεσης.

Μεταξύ της περιουσίας που δεσμεύθηκε, σε ότι αφορά τον πρώην υπουργό, ανήκει και το ακίνητο επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Το δικαστήριο επίσης όρισε την καταβολή χρηματικής ικανοποίησης προς το δημόσιο που καθορίστηκε στα εξής ποσά:

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος υποχρεούται να καταβάλλει 1 εκατ. ευρώ , ο Γ. Σμπώκος 500.000 ευρώ και οι υπόλοιποι καταδικασθέντες 100.000 έκαστος πλην των Π. Σταμάτη , Γκουντρούν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκου Καρατζά οι οποίοι το ποσό που υποχρεούνται να καταβάλουν ορίζεται στα 50.000 ευρώ.

Με την λήξη της διαδικασίας ο πρόεδρος είπε στους καταδικασθέντες: «Ελπίζω να έχετε καλύτερη τύχη στον επόμενο βαθμό και να πείσετε τους δικαστές ώστε να έχετε ευνοϊκότερη μεταχείριση».

Το ξέσπασμα του Άκη
Δικαστήριο που «εκτροχιάστηκε από το νόμο και το δίκαιο» χαρακτηρίζει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Άκης Τσοχατζόπουλος, σε ανακοίνωσή του.

Ο πρώην υπουργός αναφέρεται σε «εξοντωτική καταδίκη» του ιδίου αλλά και της συζύγου και της κόρης του, που καταδικάστηκαν χωρίς ανασταλτικό στην έφεση σε κάθειρξη 12 ετών και υποστηρίζει ότι το δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση των παράνομων αμοιβών του, από εξοπλιστικά προγράμματα «αποδείχθηκε ανεπαρκές και αδύναμο να αντισταθεί στις "άνωθεν" παρεμβάσεις».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του πρώην υπουργού έχει ως εξής:
«Σήμερα οι δικαστικοί λειτουργοί εγκλημάτησαν εις βάρος του δικαίου και της ίδιας της Δικαιοσύνης. Τούτο το Δικαστήριο αποδείχτηκε ανεπαρκές και αδύναμο να αντισταθεί στις "άνωθεν" παρεμβάσεις ενοχοποίησης, καταδίκης, φυλάκισης εναντίον μου, των γνωστών πολιτικοδικαστικών κέντρων εξουσίας, οι οποίες από το 2010 επέβαλαν στα ΜΜΕ τον επικοινωνιακό κανιβαλισμό και διαπόμπευση εναντίον εμού και της οικογένειάς μου. Των ιδίων κέντρων που το 2011 επέβαλαν, με την πρωτοφανή συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, στο Κοινοβούλιο να κουκουλώσει το σκάνδαλο των Υ/Β στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και να ασκήσει δίωξη εναντίον μου.

Σήμερα το Δικαστήριο εκτροχιάστηκε από το νόμο και το δίκαιο.
Περιφρονώντας τόσο την υποχρέωσή του της σε βάθος έρευνας της αλήθειας, αλλά και τσαλαπατώντας του κανόνες της δίκαιης δίκης, προχώρησε, ατεκμηρίωτα και χωρίς αποδείξεις για την ανύπαρκτη δωροδοκία, σε εξοντωτική καταδίκη εις βάρος εμού και της οικογενείας μου.

Δεν αναγνωρίζω την απόφαση αυτή και θα καταθέσω άμεσα έφεση. Συνεχίζω τον αγώνα να αποδείξω την αλήθεια και την αθωότητά μου».

Από ......  newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: