Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Είναι ΣΥΡΙΖΑ ο Στουρνάρας;

 Αναρτήθηκε από .......  energoipoliteskv.blogspot.com



Άμα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη της διακυβέρνησης, λέει, θα αποκαταστήσει άμεσα («μόνον») τους κατώτατους μισθούς, στα 700 ευρώ – μέτρο που «δεν έχει δημοσιονομικό αποτέλεσμα», αφού μια τέτοια κίνηση αφορά τον ιδιωτικό τομέα οπότε…

Τους εξηγείς ότι ασφαλώς χρειάζεται τόνωση η ενεργός ζήτηση, για να βγούμε (κάποτε, κάπως) από την τρύπα της ύφεσης. Πλην, αν υπό τις σημερινές ή τις αυριανές συνθήκες πας και φορτώσεις νέο κόστος στις ξέπνοες μικρομεσαίες, απλώς θα γονατίσουν πλήρως οπότε θα έχεις ένα ακόμη κύμα χρεοκοπιών και ανεργίας και… μείωση της ενεργού ζήτησης.

Μη βιαστείτε όμως, φίλτατοι, να εγκαλέσετε ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ για απροσγείωτη φιλοσοφία αντιμετώπισης των πραγμάτων. Διότι… δείτε την τελευταία αναγγελθείσα πρωτοβουλία του νυν ΥΠΟΙΚ! Προκειμένου να μην εισπράξει το επικοινωνιακό (βαρύ, είναι αλήθεια) κόστος από την απόφαση των Στασινόπουλων να αλλάξουν έδρα της ναυαρχίδας ΒΙΟΧΑΛΚΟ με μεταφορά στο Βέλγιο και εγγραφή στο Euronext – τα γνωστά – πάει να παρακωλύσει μέσω της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς το de-listing από το ΧΑΑ. Επειδή δε, «δεν αρκεί» το νομικό πλαίσιο (άλλωστε κάπως έτσι έφυγε να γλιτώσει από την Ελλάδα η Coca-Cola/3Ε – δηλαδή να απαλλαγεί από το απαγορευτικό κόστος δανεισμού, συν από την capriciousness του φορολογικού συστήματος: και δεν συγκρίνεται η 3Ε π.χ. ως βάρος επενδύσεων με μια ΒΙΟΧΑΛΚΟ, άρα σε τραυματισμό από τις αναδρομικές μεταβολές στους συντελεστές αποσβέσεως…) ε, καλά, τότε θα νομοθετήσουμε!

Βλέπετε – ειλικρινά – κάποια διαφορά όχι νοοτροπίας, ή και «οικονομικής φιλοσοφίας» εν τέλει, αλλ’ ουσίας από την αντίστοιχη Συριζαίικη; Και αν θεωρείτε ότι είμαστε υπερβολικοί, αν χρίζουμε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ τον Γιάννη Στουρνάρα, δείτε την αμέσως προηγούμενη απόφαση (καλά: σχεδιαζόμενη απόφαση) του ΥΠΟΙΚ.

 Άμα, λέει, επιχείρηση ή επαγγελματίας έχει φορολογική εκκρεμότητα και δεν πρόλαβε να τη ρυθμίσει, μπλοκάρει το ΑΦΜ τους: δηλαδή… εκτελούνται ως οικονομική οντότητα. Δεν πιστεύουμε να θεωρείτε ακόμη ότι αδικούμε τον Γιάννη!

Από ......  protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια: