Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Την Παρασκευή το νέο κύμα διαθεσιμότητας -Εκτός Δημοσίου 2.500 υπάλληλοι

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Η αντίστροφη μέτρηση για τις αποχωρήσεις από το Δημόσιο έχει ξεκινήσει και μέχρι την Παρασκευή οπότε και έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, θα έχουν υπογραφεί κοινές υπουργικές αποφάσεις για την κατάργηση συνολικά 2.500 οργανικών θέσεων από 11 υπουργεία. Με αυτές τις ΚΥΑ θα επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης για να μπουν σε διαθεσιμότητα 12.500 υπάλληλοι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα για τον αριθμό και τις αποχωρήσεις των υπαλλήλων
Οπως αναφέρει η Καθημερινή πλην των 2.000 απολύσεων που εκκρεμούν έως το τέλος του τρέχοντος έτους, το πρώτο τρίμηνο του 2014 –δηλαδή έως τα τέλη Μαρτίου– θα πρέπει να τεθούν εκτός Δημοσίου 1.000 ακόμα υπάλληλοι. Εως τον Ιούνιο επιπλέον 4.000, 1.500 εντός του Ιουλίου και 1.500 εντός του Αυγούστου. Στο τέλος του Σεπτεμβρίου, με το κλείσιμο δηλαδή του τρίτου τριμήνου, θα πρέπει να γίνουν 2.000 ακόμα απολύσεις, ενώ απομένουν άλλες 1.000 έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2014, προκειμένου να συμπληρωθεί ο ζητούμενος αριθμός.

Οι αριθμοί της διαθεσιμότητας

Οπως αναφέρει και το Εθνος που δημοσιεύει του αριθμούς, το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων είναι 12.500 και θα έχουν ενταχθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου

Προβληματισμός από την εμπλοκή στα Πανεπιστήμια
Την ίδια ώρα προβληματισμό προκαλεί στην κυβέρνηση η άρνηση των πρυτάνεων να συνεργαστούν, προκειμένου να προκύψουν οι 1.500 υπάλληλοι για τους οποίους έχει δεσμευθεί το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για διοικητικούς υπαλλήλους, που θα προέλθουν κυρίως από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΕΜΠ και το ΑΠΘ. Τα ιδρύματα υποστηρίζουν ότι έχουν έλλειμμα υπαλλήλων και δεν στέλνουν τις λίστες με τα ονόματα.

Ξεκινά η αξιολόγηση -Θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου
Μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των δομών στους δήμους όπου θα προκύψει πλεονάζον προσωπικό το οποίο θα ενταχθεί στο 2ο κύμα της διαθεσιμότητας. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ξεκαθάρισε πως θα γίνει από τους δήμους προκειμένου να φανεί που υπάρχει υπερστελέχωση και υποστελέχωση.

Από .......  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: