Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Eurobank Συγχώνευση με ΤΤ και πώληση μέχρι 30% των μετοχών στις αρχές του 2014

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Με γρήγορα βήματα ετοιμάζει την ανασυγκρότηση της Eurobank ο νέος επικεφαλής του ομίλου Χρήστος Μεγάλου. Μετά την ανακοίνωση της δικής του ισχυρής ομάδας, ο  κ. Μεγάλου προετοιμάζει τη συγχώνευση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Όμως στόχος της διοίκησης είναι η διατήρηση του ονόματος του ΤΤ καθώς θεωρεί ότι το όνομα δεν πρέπει να χαθεί αφού η τράπεζα διαθέτει ισχυρή φήμη και σημαντική καταθετική βάση.

Από τις αρχές του χρόνου ο κ. Μεγάλου (με δεδομένη την μεγάλη εμπειρία που διαθέτει στην εξεύρεση κεφαλαίων από τις διεθνείς αγορές)  θα προχωρήσει στην εξεύρεση επενδυτή ή επενδυτών για την πώληση του 25% έως 30% των μετοχών της Eurobank όπως άλλωστε αναφέρεται και στο νέο μνημόνιο.

Η μεταβίβαση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2014.
Επιπρόσθετα σε μικρό χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί και η αύξηση της θυγατρικής Eurobank Properties ενώ υπάρχουν εισηγήσεις για πώληση της Eurobank Ασφαλιστικής που όμως δεν έχουν συζητηθεί ακόμα.

Υπενθυμίζεται ότι την ομάδα Μεγάλου αποτελούν μεταξύ άλλων οι Μιχάλης Κολακίδης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Risk Management, Κωνσταντίνος Βουσβούνης, Γενικός Διευθυντής Τραπεζικής Επιχειρήσεων & Επενδυτικής Τραπεζικής Ομίλου, Σταύρος Ιωάννου, Γενικός Διευθυντής Retail Banking, - Φωκίων Καραβίας, Γενικός Διευθυντής Capital Markets)  και Πέτρος Κατσούλας.

Από .......  kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια: