Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ο Καψής μιλάει στο Spiegel για τη νέα ΕΡΤ και δέχεται απρόσμενη ερώτηση: Πώς συντηρητικοί και σοσιαλιστές θα σταματήσουν το λάδωμα;

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com

Σαφώς μικρότερο κόστος και λιγότερους εργαζόμενους θα έχει ο νέος φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο οποίος θα είναι απαλλαγμένος από τη μέχρι τώρα πολιτική εξάρτηση, σύμφωνα με τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή.

Η σύνδεση κυβέρνησης και δημοσιογράφων θα σταματήσει, διαβεβαιώνει ο κ. Καψής σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και παραδέχεται ότι το νέο πρόγραμμα εκπέμπεται από την έδρα του υπουργείου του, επισημαίνοντας ότι ο λόγος της μυστικότητας είναι ότι «ρισμένοι συνδικαλιστές θέλουν να μας βγάλουν την πρίζα».

«ώς ειδικά οι συντηρητικοί και οι σοσιαλιστές θα σταματήσουν το 'λάδωμα', που σφράγισε τους ίδιους επί δεκαετίες;» ρωτά το περιοδικό, για να απαντήσει ο υφυπουργός: «ι' αυτό έβαλαν εμένα» υποσχόμενος ότι δεν θα δεχτεί καμία επιρροή και θα εγγυηθεί την ανεξαρτησία του νέου ιδρύματος, με ένα εποπτικό συμβούλιο κατά το πρότυπο του BBC.

Ο κ. Καψής ερωτάται ακόμη για το καθεστώς λειτουργίας των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. «στους περισσότερους θα έπρεπε να αφαιρεθεί η άδεια, αλλά τους περισσότερους τους υποστηρίζουν τοπικοί βουλευτές», επισημαίνει.

Από .......  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: