Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Στη δημοσιότητα οι λίστες για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών πριν ψηφιστεί ο νόμος! - ΟΛΜΕ: Λίστες της ντροπής

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Σάλο έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση των λιστών των υποψήφιων για διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών προτού καν ψηφιστεί ο νόμος

Οι λίστες αφορούν 2.000 εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης, που υπηρετούσαν σε επαγγελματικά λύκεια και σχολές των οποίων η ειδικότητα καταργήθηκε. Ακόμη 500 εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων θα μεταταγούν σε διοικητικές θέσεις υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας.

Με έγγραφό του, που απέστειλε το απόγευμα της Παρασκευής, το υπουργείο Παιδείας ζητεί από τις Διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς και να συμπληρώσουν τα στοιχεία που τους αφορούν προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι υπηρεσιακοί τους φάκελοι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα τους θέσει εκτός σχολείου. Όλα αυτά μέχρι τη Δευτέρα το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι από τη διαθεσιμότητα εξαιρούνται εκπαιδευτικοί με βάση κοινωνικά κριτήρια όπως πολύτεκνοι, με αναπηρία 67%, όταν έχουν την αποκλειστική επιμέλεια τέκνου κλπ.

Για «λίστες της ντροπής» κάνει λόγο η ΟΛΜΕ, κατηγορώντας το υπουργείο Παιδείας ότι υλοποιεί διατάξεις που δεν έχουν ψηφιστεί και σπέρνει την τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας ότι πριν καν συζητηθεί και ψηφιστεί “το πολυνομοσχέδιο – φονιάς που οδηγεί στη διαθεσιμότητα και την απόλυση 2500 εκπαιδευτικούς”, δημοσιοποιεί τις “λίστες της ντροπής” και ζητά από τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς και να συμπληρωθούν οι εξαιρέσεις.


Όπως επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί στην ανακοίνωσή τους “καταλύεται η έννοια της δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα” καθώς “υλοποιείται ο νόμος πριν την ψήφισή του” και προειδοποιούν ότι “τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και η διοίκηση (Υπουργείο και Διευθυντές Δ.Ε.) που υλοποιούν διατάξεις που δεν έχουν ψηφιστεί και σπέρνουν την τρομοκρατία στους εκπαιδευτικούς, έχουν βαριές πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες που θα αναζητηθούν.”  


ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ  

Πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: