Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Οργιάζει το παρασκήνιο για λύση χωρίς εκλογές

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com



ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:25

Κύκλοι της ΔΗΜΑΡ διαψεύδουν τις φήμες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα ότι χθες το βράδυ υπήρξε “μυστική συνάντηση” του Φώτη Κουβέλη με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κώστα Μητσοτάκη.

Η επισήμανσή τους ότι η κ.Μπακογιάννη  βρίσκεται από χθες το πρωί στο Παρίσι, άνοιξε νέο κύκλο σεναρίων, δεδομένου ότι στη γαλλική πρωτεύουσα βρισκόταν χθες …ο Ευ.Βενιζέλος.

Τα εν λόγω σενάρια έρχονται προς ενίσχυση των πληροφοριών που "τρέχουν" από το απόγευμα της  Τετάρτης ότι στο τραπέζι των δύο κυβερνητικών εταίρων έχει πέσει  η ιδέα του σχηματισμού νέας κυβέρνησης τρικομματικής αποδοχής από την παρούσα Βουλή με νέο πρωθυπουργό, προκειμένου να αποτραπούν "οι καταστροφικές εκλογές για τον τόπο".

Το "κλειδί" στους βουλευτές της ΝΔ

Κατά τις ίδιες πηγές, το "κλειδί" σε μία τέτοια περίπτωση το κρατά η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, η οποία θα κληθεί είτε να στοιχηθεί πίσω από τον Αντώνη Σαμαρά “μέχρι τέλους” είτε να αποδεχθεί νέα κυβέρνηση με νέο πρωθυπουργό.

Προκειμένου να αποκλεισθεί η πρώτη  εκδοχή, το σύνολο των “γαλάζιων” υπουργών (με πρώτον τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και δεύτερη την Ολγα Κεφαλογιάννη) προέβησαν χθες και σήμερα σε δηλώσεις στήριξης της πρωθυπουργικής απόφασης για την εξυγίανση της ΕΡΤ.

“Ποιοι και γιατί με ρίχνουν”

Ωστόσο, οι υποστηρικτές της δεύτερης λύσης, υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις είναι προσεκτικά διατυπωμένες και αναδεικνύουν την ανάγκη “ψυχραιμίας-σύνεσης-συνεργασίας” σε μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

Οι ίδιοι, “διαβάζουν” τη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού στο Ναύπλιο  ως προσπάθειά του να δείξει “ποιοι και γιατί ρίχνουν την κυβέρνησή του”.

Κι αυτό λένε, δεδομένου ότι ο  κ.Σαμαράς δεν έδωσε σημάδια  υποχώρησης στο θέμα της ΕΡΤ –  πλην της συμβιβαστικής πρότασης  της Παρασκευής για μετάδοσης  προσωρινού ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης, την οποία απέρριψαν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Οι επόμενες ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες.

Δ.Αβραμοπουλος: Εθνική συνεννόηση

Με νέα παρέμβασή του από το προσυνέδριο της ΝΔ στο Ναύπλιο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προκρίνει την ανάγκη εθνικής συνεννόησης και διασφάλισης της συνεργασίας.

"Βασική προϋπόθεση η εθνική συνεννόηση. Η πατρίδα μας, μας χρειάζεται όλους και δεν έχουμε αυτούς τους καιρούς την πολυτέλεια της διαίρεσης, του διχασμού, της επιζήμιας κοινωνικής αντιπαράθεσης", είπε.

Για να μη συνδέσει όμως το όνομά του ...με τα σενάρια, πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά: "Θα ήθελα να σου πω, ότι όπως και οι μεγάλοι ηγέτες της εποχής εκείνης, έτσι και τώρα, στη σημαντική αυτή στιγμή της Ιστορίας μας, βάζεις την υπογραφή σου ως ηγέτης και εμείς ως παράταξη την δική μας παρουσία ώστε να επιτύχουμε τους εθνικούς μας στόχους".

Από  .......  capital


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: