Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Bλέπουν ακόμη και αντικατάσταση Σαμαρά στην Ιπποκράτους. Στην κόψη του ξυραφιού οι σχέσεις των 3

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Η ανατροπή του Σαμαρά δεν συνεπάγεται  και πτώση της τρικομματικής κυβέρνησης. 

Το αντίθετο: Κάτω υπό ορισμένες συνθήκες θα μπορούσε  είναι εξαιρετικά  επωφελής για την σταθερότητα και την πυκνότητα της συγκυβέρνησης...

Αυτό υποστηρίζουν κύκλοι της Ιπποκράτους, οι οποίοι σπεύδουν να κατατάξουν τον πρωθυπουργό στους φίλους της ακροδεξιάς! 

Ο ίδιος ο Βενιζέλος το δήλωσε σχεδόν ανοιχτά όταν είπε ότι η ΝΔ (Σαμαράς) συζητά με τις παρυφές της Χρυσής Αυγής.

Την ίδια εικόνα για τον πρωθυπουργό έχουν και τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ με τον Ρουπακιώτη ιδιαίτερα να πνέει μένεα εναντίον του. Αίφνης ο πρωθυπουργός βρέθηκε απέναντι σε ένα κοινό μέτωπο αυτό της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ και κινδυνεύει πλέον να υποστεί δεινή πολιτική και προσωπική ήττα σε περίπτωση που το νομοσχέδιο που θα φέρουν στη Βουλή οι δύο εταίροι υπερψηφισθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.
 

Τι συνέβη όμως και τα πράγματα έφτασαν ως εδώ για τον πρωθυπουργό;
Πρώτα απ΄όλα ήταν η διαρκή ανοχή της ΝΔ απέναντι στις ναζιστικές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής στελέχη της οποίας ξεπέρασαν κάθε όριο βρίζοντας χυδαία τον Τσίπρα στα Τρίκαλα «Τσίπρα κ@@@@λα γ@@ω τον Τσε Γκεβάρα», με επικεφαλής τον βουλευτή  Παναγιώτη Ηλιόπουλο.
Η προκλητική ανοχή απέναντι στη Χρυσή Αυγή συνδυάζεται και από ένα πρωτόγνωρο κρεσέντο αλαζονίας η οποία ξεχειλίζει από τα μπατζάκια στελεχών του Μαξίμου αλλά και βουλευτών της ΝΔ με ιδιαίτερες επιδόσεις στα social media. 
 

Προσθέστε εδώ και την έπαρση του Στουρνάρα-για τον οποίο βγάζει έτσι κι αλλιώς σπυράκια ο Μπένι-και θα έχετε μια ακόμη αφορμή ρήξης. Σε όλο αυτό το κλίμα ήρθε να προστεθεί και η απαξιωτική μεθόδευση του Μαξίμου με τις διαρροές σε βάρος του Ρουπακιώτη και του νομοσχεδίου του.
Μόνο που σ΄αυτή την περίπτωση η ομάδα του Μαξίμου είχε υπολογίσει χωρίς τους "ξενοδόχους" κάποιοι από τους οποίους βρίσκονται και εκτός συνόρων και αναφερόμαστε σε Αμερικανούς και Ευρωπαίους, οι οποίοι δεν μπορούν να χωνέψουν την άρνηση της κυβέρνησης να νομοθετήσει ώστε να υπερασπισθεί την ίδια την δημοκρατία από τα φαινόμενα βίας και ρατσισμού της Χρυσής Αυγής. 

Ο Βενιζέλος στη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού του στη Γερμανία για την γιορτή του  SPD,  είχε την ευκαιρία να κουβεντιάσει το θέμα της Χρυσής Αυγής με στελέχη των ευρωπαικών σοσιαλιστικών κομμάτων οι οποίοι δεν έκρυψαν την δυσφορία τους για τις βιαιότητες της.
Στο μεταξύ όλο αυτό το διάστημα τα δημοσιεύματα μεγάλων διεθνών ΜΜΕ για την ακροδεξιά στην Ελλάδα δίνουν και παίρνουν. 


Σε όλα σχεδόν εκτός από την Χρυσή Αυγή ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στους Βορίδη-Γεωργιάδη. 
Σ΄ αυτές τις συνθήκες είναι πολύ εύκολο και σίγουρα πολύ «εμπορικό» για τα διεθνή ΜΜΕ να πουλάνε μια εικόνα «ενός ακροδεξιού Έλληνα πρωθυπουργού».

Για τον Βενιζέλο και τον Κουβέλη ήταν η ιδανική στιγμή να επιτεθούν στα γεμάτα στον εταίρο τους στην συγκυβέρνηση με την ελπίδα πως πολύ σύντομα θα συνομιλούν με τον αντικαταστάτη του...

Από .........  kourdistoportocali

Δεν υπάρχουν σχόλια: