Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΟΠΑΠ: Ανεβάζει κατά €30 εκατ. την πρότασή της η Emma Delta

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Στα 652 εκατ. ευρώ ανήλθε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νέα προσφορά της Emma Delta Ltd για το 33% της ΟΠΑΠ Α.Ε. To fund επανήλθε ανεβάζοντας κατά 30 εκατ. ευρώ την αρχική του προσφορά, η οποία είχε τοποθετήσει τον πήχη στα 622 εκατ. ευρώ.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να αξιολογήσει την πρόταση του επενδυτικού σχήματος.

Νωρίτερα δημοσίευμα του Reuters ανέφερε πως το ελληνο – τσεχικό επενδυτικό fund  Emma Delta προχώρησε στην αύξηση της πρότασής του για τον ΟΠΑΠ στα 650 εκατ. ευρώ. Όπως σχολίαζε το Reuters, η Emma Delta είχε διορία έως σήμερα, 1η Μαΐου, για να αυξήσει την προσφορά της στα τουλάχιστον 650 εκατ. ευρώ ώστε η διαδικασία πώλησης να μην καταλήξει σε αποτυχία.

Οι σύμβουλοι του ελληνικού δημοσίου Εθνική Τράπεζα και Deutsche Bank έχουν εκτιμήσει την αξία του 33% του ΟΠΑΠ στα 610 εκατ. ευρώ, ενώ ένας τρίτος σύμβουλος τουλάχιστον στα 650 εκατ. ευρώ, ανέφερε το ξένο πρακτορείο.

Κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ με τους οποίους επικοινώνησε το Capital.gr ανέφεραν νωρίτερα πως έπειτα από διαβουλεύσεις που έγιναν με εκπροσώπους της Emma Delta έγινε αποδεκτή η αντιπρόταση του ΤΑΙΠΕΔ και το fund ανέβασε την προσφορά του στα 650 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν εύκολες καθώς το fund επέμενε ότι η αρχική του πρόταση εμπεριείχε ήδη premium, φαίνεται ωστόσο πως η νέα πρόταση συναντά το ύψος (650 εκατ. ευρώ) της αποτίμησης που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος αποτιμητής του Ταμείου.

Η προγραμματισμένη συνεδρίαση του δ.σ. του Ταμείου για να αξιολογήσει την νέα πρόταση ξεκίνησε στις 14.00.

Από .......  capital


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: