Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΓΣ ΕΛΜΕ Φθιώτιδας Ψηφίσματα για τις διώξεις συναδέλφων

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


 
ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Η κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ψήφισε πέρυσι μετά και από εντολή που της έδωσε η τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) το νόμο 4093/2012 ο οποίος επιβάλλει την αυτοδίκαιη αργία για οποιοδήποτε δημόσιο υπάλληλο από τη στιγμή που παραπέμπεται στο πειθαρχικό συμβούλιο και μόνο. Ουσιαστικά καταργείται το συνταγματικά κατοχυρωμένο τεκμήριο της αθωότητας αφού η υπόθεση δεν έχει εκδικαστεί οριστικά.
Ο μνημονιακός αυτός νόμος έρχεται να δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου τόσο για περιπτώσεις εναντίωσης και διαμαρτυρίας στις εφαρμοζόμενες αντιδραστικές πολιτικές (συνέπεια η πολιτική δίωξη του κάθε αγωνιζόμενου) όσο και σε θέματα καθημερινότητας που ο καθένας θα μπορούσε να εμπλακεί. Ουσιαστικά στιγματίσει τον εργαζόμενο σαν «επίορκο», θίγει την αξιοπρέπεια του αλλά κυρίως κινδυνεύει με άμεση απόλυση με ότι επιπτώσεις έχει σ’ αυτόν και την οικογένειά του.
 Τις τελευταίες μέρες δύο περιστατικά σε εκπαιδευτικούς «κρούουν τον κώδωνα» της απόλυσης τόσο για τους δύο συναδέλφους θέτοντας θέμα αλληλεγγύης απέναντί τους αλλά και για όσους έπονται.
ü  Ο εκπαιδευτικός Αχείμαστος Δημήτρης, καθηγητής του Γενικού Λυκείου Πελοπίου, τέθηκε σε αργία με την κατηγορία της αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας. Συγκεκριμένα η υπόθεσή του αφορά σε οικονομική αντιδικία με ιδιώτη, πλημμεληματικού χαρακτήρα και η οποία δεν έχει εκδικαστεί ούτε καν σε πρώτο βαθμό, λόγω αναβολής εξαιτίας αποχής των δικηγόρων και όχι δικής του υπαιτιότητα.
ü  O εκπαιδευτικός Γκουλιώνης Στέφανος, δάσκαλος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας για παιδιά με αυτισμό παραπέμπεται από το διευθυντή Π.Ε. Λάρισας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με την κατηγορία   «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» και κινδυνεύει με την ποινή της απόλυσης. Το «έγκλημα» του Στ. Γκουλιώνη είναι ότι συμμετείχε μαζί με χιλιάδες λαού σε ολόκληρη τη χώρα, στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν Κυβέρνηση, Ε.Ε  και ΔΝΤ. Εκεί συνελήφθηκε εντελώς αναίτια και άδικα και παραπέμφθηκε σε δίκη με την ψεύτικη κατηγορία της «αντίστασης κατά της αρχής». Καταδικάστηκε πρωτόδικα με αναστολή από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας και η υπόθεση του εκκρεμεί να κριθεί στις 24/10/2013 στο Εφετείο..
Η ΓΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας εκφράζει τη συμπαράστασή της, στους συναδέλφους.
Απαιτούμε:
Ø  την κατάργηση του μνημονιακού νόμου 4093/ 2012 και του 4057/2012.
Ø  την άμεση απαλλαγή των συναδέλφων και την παύση  κάθε  δίωξης τους.

Με την εφαρμογή του «δικαίου» τους είμαστε όλοι υπό διωγμό.
                                                                                                           
Λαμία 23 Απριλίου 2013







ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ
ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ                                                                            Λαμία   16 – 4 - 2013
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ                                                                    
Πλατεία Διάκου 1  ΤΚ 35100  ΛΑΜΙΑ
Τηλ. - Fax 2231028807                                                                      ΠΡΟΣ:  ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΟΥ
Ιστοσελίδα: www.elmefth.gr                                                             ΜΜΕ
Email : elmelami@otenet.gr   & elmefth@gmail.com                    
             

ΨΗΦΙΣΜΑ


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας συμπαρίσταται στη συνάδελφο Ράγκου Πολυξένη, πρόεδρο του ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ., η οποία παραπέμφθηκε σε δίκη από την ΕΛΜΙΝ Α.Ε. με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης της εταιρείας κατ’ εξακολούθηση.
Η εταιρεία επικαλέστηκε ότι με τις συνεντεύξεις της η πρόεδρος του Ομίλου προκάλεσε τη δυσφήμισή της, επειδή ανέφερε ότι λειτουργεί στη θέση «Κοκκινόβραχος» παράνομα, αφού δεν της έχουν χορηγήσει οι Δασικές Υπηρεσίες την άδεια επέμβασης σε δασική έκταση. Η πρόεδρος αθωώθηκε για την κατηγορία αυτή και περίτρανα αποδείχθηκε, για μια ακόμη φορά,  ότι πράγματι η ΕΛΜΙΝ Α.Ε. δραστηριοποιείται παράνομα στη θέση αυτή. Να θυμίσουμε ότι υπάρχουν ακόμη δύο πρόσφατες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του εκπροσώπου της ΕΛΜΙΝ Α.Ε. για παράνομη εξόρυξη βωξίτη στον «Κοκκινόβραχο» από το Μονομελές και Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας, οι οποίες θα κριθούν κατόπιν εφέσεων και σε δεύτερο βαθμό.
Για το αδίκημα της δυσφήμισης της εταιρείας, επειδή η πρόεδρος του Ομίλου είχε αναφερθεί σε συνέντευξή της σε εκβιασμό της εταιρείας προς τους εργαζόμενους, το δικαστήριο έκρινε ότι έχει τελεστεί άπαξ το αδίκημα και της επέβαλε την εφέσιμη ποινή της τετράμηνης φυλάκισης. Κατά της απόφασης αυτής ασκήθηκε έφεση.
Οι όποιες καταδικαστικές αποφάσεις δεν μπορούν να φιμώσουν όσους αντιδρούν και αγωνίζονται, για να μην ξεπουληθεί ο εθνικός ορυκτός πλούτος της χώρας μας.
Αυτή η καταδικαστική απόφαση ας αποτελέσει αφορμή για ξέσπασμα κινητοποιήσεων και αγώνων, για να ακυρωθεί επιτέλους το ξεπούλημα και η χρεοκοπία της χώρας.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση και θα στηρίξει τη συναδέλφισσα μέχρι την τελική της αθώωση στη δίκη που θα επαναληφθεί μετά την έφεση που υπέβαλε.
   

Για το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε Ν. Φθιώτιδας


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ευθύμιος Παλέτσος                                                                           Αθηνά Λιανού










ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΣ ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Η συνάδελφος Σοφία Ποταμιάνου είναι αιρετή στο ΠΥΣΔΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Στις τελευταίες κρίσεις διευθυντών αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αξιολόγηση και να βάλει βαθμό στη συνέντευξη των υποψήφιων. Έβαλε παύλα, υλοποιώντας την απόφαση που είχε πάρει η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.
Για τη στάση της αυτή, και με αφορμή καταγγελίες ενιστάμενων πρώην διευθυντών, αντιμετωπίζει την κατηγορία της επιορκίας. Υπάρχει σε εξέλιξη ΕΔΕ που διενεργείται με εντολή Υπουργείου Παιδείας και Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων και αφορά τις εν λόγω κρίσεις. Στο πλαίσιο της ΕΔΕ τίθεται στο στόχαστρο η πολιτική και συνδικαλιστική επιλογή της συναδέλφου να βάλει παύλα. Πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια να τρομοκρατηθεί όποιος τοποθετείται με έργα και όχι με λόγια ενάντια στην αξιολόγηση.
Η συνάδελφος υλοποίησε την απόφαση της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης για ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη. Το ενδεχόμενο δίωξή της αφορά ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα.
Προειδοποιούμε ότι θα μας βρουν απέναντι. Όλοι για έναν και ένας για όλους. Να σταματήσει η ΕΔΕ. Να μην περάσει η δίωξη.

Λαμία 23 Απριλίου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: