Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Θρίλερ με τους απαχθέντες μητροπολίτες - Δεν επιβεβαιώνεται η απελευθέρωσή τους

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Με καταιγιστικό ρυθμό έρχονται οι πληροφορίες από τη Συρία, καθώς, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπιού Παύλος και ο Σύρος ομόλογός του αφέθηκαν ελεύθεροι από τους απαγωγείς τους.
Την είδηση ανακοίνωσε η θρησκευτική οργάνωση Oeuvre d' Orient αναφέροντας ότι οι ένοπλοι που είχαν απαγάγει τον μητροπολίτη Παύλο και τον Συρορθόδοξο μητροπολιη Γιοχάνα Ιμπραχίμ.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της που εστάλη στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων περίπου στις 2 το μεσημέρι (τοπική ώρα) οι δύο μητροπολίτες αφέθησαν ελεύθεροι και φέρεται πως ήδη βρίσκονται στην ορθόδοξη εκκλησία του προφήτη Ηλία του Χαλεπιού.
Νωρίτερα σήμερα η συριακή αντιπολίτευση είχε κατηγορήσει την Δαμασκό ότι κρύβεται πίσω από την απαγωγή των δύο Μητροπολιτών, διαψεύδοντας οποιαδήποτε δική της ανάμιξη.
Ωστόσο, δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από τις αρχές πως οι δύο μητροπολίτες έχουν απελευθερωθεί ενώ και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρι ότι περιμένει επίσημη ενημέρωση.
«Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή όλες τις εξελίξεις και τις σχετικές πληροφορίες από τη στιγμή που έγινε γνωστή η απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγορίου Yohanna Ibrahim», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, και υπογραμμίζεται πως για οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη εξέλιξη θα υπάρξει ανακοίνωση.


Από ......  iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: