Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Μόνο ξύλο δεν έπαιξαν στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ)

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Ποιους αυτοδιοικητικούς και γιατί αποκάλεσε νεκροθάφτες ο Τάκης Συλεούνης...

Οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί διατυπώθηκαν από τον Αντιδήμαρχο στην προχθεσινή συνεδρίαση της ΠΕΔ.

Νεκροθάφτη της Εύβοιας, αποκάλεσε τον αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά ο Αντιδήμαρχος Λαμιέων Δ. Συλεούνης.

Φραστικό επεισόδιο είχε και με τον Δήμαρχο Μεσσαπίων κ. Μπουροδήμο, γνωστό για τις προκλητικές δηλώσεις του σε βάρος της Φθιώτιδας, όταν κρινόταν το μέλλον του ΤΕΙ Χαλκίδας στα πλαίσια του σχεδίου Αθηνά.

Οι πολιτικές σχέσεις των τοπικών παραγόντων των δύο πόλεων Λαμίας και Χαλκίδας παραμένουν τεταμένες, ενώ το προχθεσινό επεισόδιο ρίχνει περισσότερο λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει στους αυτοδιοικητικούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις Συλεούνη αποχώρησαν από τη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Μεσσαπίων και ο Δήμαρχος Χαλκίδας κ. Ζεμπίλης δηλώνοντας ότι από εδώ και πέρα δεν πρόκειται να συνυπάρξουν στα θεσμικά όργανα της Αυτοδιοίκησης.




Όλα ξεκίνησαν από τη στιγμή που ήρθε για συζήτηση στην συνεδρίαση της ΠΕΔ το θέμα με τα χρέη που υπάρχουν στην πρώην ΤΕΔΚ της Εύβοιας και τα οποία δημιουργήθηκαν από την κατασκευή ενός πανάκριβου κτιρίου, που έγινε παραμονές της διοικητικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη.

Ο αντιδήμαρχος Λαμιέων χρέωσε την ευθύνη για τη "μαύρη τρύπα" που έχει δημιουργηθεί στους δύο αυτοδιοικητικούς από τη Χαλκίδα αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν φταίει σε τίποτα σήμερα το ΔΣ της ΠΕΔ να πληρώνει τις αμαρτίες της Εύβοιας, ενώ η έκρηξη δεν άργησε να γίνει, όταν ο κ. Συλεούνης συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους την φραστική επίθεση, αποκάλεσε νεκροθάφτες της Εύβοιας τον Δήμαρχο Μεσσαπίων Κώστα Μπουροδήμο και τον αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μπουραντά.

Στο επεισόδιο παρενέβη και ο Δήμαρχος Χαλκίδας Νίκος Ζεμπίλης ο οποίος αποχώρησε από τη συνεδρίαση θεωρώντας ότι οι δηλώσεις του αντιδημάρχου Λαμιέων προσβάλλουν και τον ίδιο ως εκπρόσωπο θεσμικού οργάνου. Την ίδια στάση τήρησε και ο Δήμαρχος Μεσσαπίων φεύγοντας από τη συνεδρίαση.

Στην αίθουσα επικράτησε παγωμάρα, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, όταν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ κλήθηκαν να σχολιάσουν τα γεγονότα εμφανίστηκαν διχασμένα στις κρίσεις τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ξέσπασμα Συλεούνη ήταν εν πολλοίς αναμενόμενο, αφού η άλλη πλευρά προκαλούσε με τις δηλώσεις της.

Άλλα μέλη της ΠΕΔ αποδοκίμαζαν τη στάση του αντιδημάρχου λέγοντας ότι τα λόγια του ήταν προσβλητικά.


Από .......  lamiareport


Δεν υπάρχουν σχόλια: