Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Που θα βρεθούν τα χρήματα για την αξιοποίηση των Ιαματικών Πηγών των Καμένων Βούρλων ???

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Εστάλη  στο  Blog  από αναγνώστη

Κύριε αρχισυντάκτη
Τα τελευταία γεγονότα στη Λάρισα αποδεικνύουν με τον πιο τραγικό τρόπο την παντελή έλλειψη μέριμνας του κράτους για δωρεάν παιδεία, έλλειψη προγραμματισμού κ’ αποτελεί όνειδος και κόλαφο για την τριτοκομματική κυβέρνηση, την Ε.Ε. κ’ το ΔΝΤ που θα έχουν την τύχη του φίλου τους Μόντι στην Ιταλία.
   Στις 21/2/13 κατατέθηκε στη Βουλή ο νέος αναπτυξιακός νόμος που δίνει «γη κ’ ύδωρ» στους επιχειρηματικούς ομίλους κ’ δεν εξασφαλίζει τίποτα για τους εργαζόμενους κ’ τους πολίτες που φορολογούνται αγρίως κ’ υποφέρουν (100% προκαταβολή των επιδοτήσεων, διατάξεις για το ξεπούλημα φιλέτων δημόσιας γης, γρήγορη αδειοδότηση χωρίς έλεγχο των επιχειρήσεων, καμία υποχρέωση για θέσεις εργασίας).
   Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο ισολογισμός του 2012 μετέφερε μόνο χρέη στο 2013 κ’ αυτό για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Ο δήμαρχος κ’ μία επιτροπή από τα Καμένα Βούρλα επισκέφθηκαν το ΤΑΙΠΕΔ κ’ εκεί ζήτησαν να παραμείνουν για αξιοποίηση στο Δήμο τρεις ιαματικές πηγές των Καμένων Βούρλων για να μην μπερδεύονται στα πόδια των επενδυτών, όπως είπαν.
   Αλήθεια, που θα βρεθούν τα χρήματα για την αξιοποίηση των παραπάνω πηγών; Τα έσοδα των Δήμων πλέον, με το Καλλικράτη είναι ανταποδοτικά, δηλ. με την φορολόγηση των πολιτών. Έτσι σκέφτονται να τα καλύψουν;
   Επιτέλους, αρχίζει το έργο της αντικατάστασης των σωλήνων νερού με το καρκινογόνο αμίαντο. Η χρηματοδότηση του έργου μας δείχνει ότι ο μόνος συμφέρων δρόμος για τους πολίτες είναι μέσω κρατικού προϋπολογισμού. Αυτό τον τρόπο χρηματοδότησης πρέπει να επιβάλλουμε αποκλειστικά κ’ μόνο. Αντίστοιχα αναδεικνύεται η ανάγκη, ακόμα κ’ με τον ισχύοντα νόμο για τις ιαματικές πηγές, ο δήμος μας να διεκδικεί δημόσια αναβαθμισμένα λουτρά, μέσω κρατικού προϋπολογισμού, για ανάπτυξη της πόλης μας κ’ όχι της τσέπης των επενδυτών.
  Η ανάπτυξη θα πρέπει να γίνει σε όλο το Δήμο, με άμεσα μέτρα (κατασκευή πολλών, νέων διαβάσεων προς την παραλία στον Άγιο Κων/νο και ανάδειξη της παραλίας, εκβάθυνση στην πλάζ κ’ τον αιγιαλό του Μώλου κ’ επισκευή δρόμων χωριών κ’ οικισμών με συγκοινωνιακό δίκτυο).
                                                                                                          Γιάννης Φραγκούλης
                                                                                                                                  Καμένα Βούρλα   

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ε όχι η αναξιοπιστία και η αφερεγγυότητα έχει και τα όρια της .

Μέχρι τώρα ο κ. Φραγκούλης έλεγε προς κάθε κατεύθυνση ότι το έργο της αλλαγής των σωλήνων ύδρευσης δεν πρόκειται να γίνει με τίποτα και ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα.

Τώρα λέει ότι επιτέλους ξεκινάει το έργο με κρατικά κονδύλια.

Έλεος κ. Ταρίφα επιτέλους έλεος !!!