Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Αντάρτικο στη ΝΔ για το φόρο ακινήτων - Στουρνάρας: Οι βουλευτές δεν διαβάζουν τις ανακοινώσεις μου

Αναρτήθηκε από ...... energoipoliteskv.blogspot.com


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας καθώς δεκάδες βουλευτές προβληματίζονται για το νέο σχέδιο φορολογίας ακινήτων που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών.

  Δεν είναι τυχαίο ότι ήδη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μάκης Βορίδης και οι βουλευτές Αρης Σπηλιωτόπουλος και Κυριάκος Μητσοτάκης κατακεραύνωσαν με δηλώσεις τους την διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να φορολογήσει την ακίνητη περιουσία από το πρώτο ευρώ, καταργώντας δηλαδή το αφορολόγητο, ακόμη και τα αγροτεμάχια.

Πάντως ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Mega διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν επιζητεί να εισπράξει ούτε ένα ευρώ παραπάνω από όσα ήδη παίρνει από τη φορολογία των ακινήτων. Προσπαθούμε είπε, μέσα από συζητήσεις με τα κόμματα τα οποία στηρίζουν την κυβέρνηση να βρούμε τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών.

  Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη διατυπωμένη θέση για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων και των αδόμητων οικοπέδων εκφράζοντας την κατάπληξή του γιατί όλοι-ακόμη και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τις ανακοινώσεις του υπουργείου. Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να μειωθεί ο φόρος μεταβίβασης των ακινήτων αλλά και ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ακόμη και να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες στις περιπτώσεις εκείνες που οι πραγματικές αξίες είναι σημαντικά χαμηλότερες σήμερα.

Από ..... iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια: