Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Παπαρήγα: Δεν στηρίζουμε ούτε την ανάπτυξη με λιτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τη λιτότητα με ανάπτυξη της ΝΔ

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Είτε είσαι με την ΚΑΠ είτε με την αγροτιά, λέει η Αλ.Παπαρήγα...

Η ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας δεν είναι συμβατή με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της ΕΕ τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατά την προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών για τα αγροτικά προβλήματα.

Η κ. Παπαρήγα παραλλήλισε τις πολιτικές στον τομέα αυτό της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς δεν στηρίζουμε ούτε την ανάπτυξη με λιτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τη λιτότητα με ανάπτυξη της ΝΔ».

«Εμείς θα επιμείνουμε στην ικανοποίηση των 16 αιτημάτων των αγροτών» , επισήμανε, καλώντας την κυβέρνηση να τα ικανοποιήσει, παρόλο - όπως είπε - είναι και αυτά αργός θάνατος.

Η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε για τα προβλήματα των αγροτών τις πολιτικές της ΕΕ οι οποίες είναι κατά της μικρής αγροτιάς και ευνοούν την ανάπτυξη των ιδιοκτητών μεγάλων θερμοκηπίων.

Υποστήριξε επίσης ότι η πολιτική αυτή οδηγεί στη συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού, αναφέροντας το παράδειγμα της Γερμανίας όπου οι αγρότες αποτελούν το 4% για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτοί το έκαναν νωρίτερα, στην Ελλάδα συμβαίνει τώρα.

Καταφέρθηκε επίσης κατά της συμφωνίας της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, που συμμετέχουν στη MERCOSUR και ειδικότερα της Βραζιλία και την Αργεντινή που είναι μεγάλοι παραγωγοί. Καταλόγισε στην ΕΕ σκοπιμότητες για εμπορικούς λόγους στη σύναψη της συμφωνίας αυτής μέσω των ποσοστώσεων που επιβάλλονται στην παραγωγή των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. «Οι χώρες του Νότου θα πληρώσουν τη συμφωνία ΕΕ - MERCOSUR» είπε χαρακτηριστικά.
Η γγ του ΚΚΕ αναφέρθηκε επίσης και στη μείωση της παραγωγής ζαχαρότευτλων εξαιτίας της ιδιωτικοποίησης της βιομηχανίας ζάχαρης, για να υποστηρίξει ότι τα προβλήματα του αγροτικού τομέα είναι αλληλένδετα ευρύτερα με την οικονομία.
Όπως ανέφερε, η σημαντική παραγωγή που είχαμε ως χώρα στον τομέα αυτό ήδη βρίσκεται σε κάμψη και σε λίγα χρόνια θα εκμηδενιστεί, δείχνοντας ως αιτία για την εξέλιξη αυτή την ιδιωτικοποίηση. Στο σημείο αυτό ζήτησε από την κυβέρνηση να καταθέσει τα έγγραφα για τον σχετικό διαγωνισμό.

Τέλος, επισήμανε ότι όλοι αυτό το διάστημα είναι κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, για να καταλήξει «η Μέρκελ είναι το πρόβλημα; Εμείς είμαστε κατά της ΕΕ».

Από ....... epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια: