Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Φθιώτιδα η ώρα των τρακτέρ!

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Στους δρόμους ,στις πλατείες και με απώτερο σκοπό το κλείσιμο εθνικών δρόμων ετοιμάζονται να βγουν οι αγρότες της Φθιώτιδας μετά την ομόθυμη απόφαση του πρώην πανελλαδικού συντονιστικού που συνεδρίασε σήμερα στον Πλαταμώνα.
Στη Φθιώτιδα από μέρες ο Πατριωτικός Αγροτικός Σύλλογος έχει αρχίσει περιοδείες σε όλα τα χωριά του Νομού και ήδη εδώ και δυο ημέρες έκαναν την εμφάνιση τους ορισμένα τρακτέρ όπως στην Ανθήλη.
Αύριο Δευτέρα η συγκέντρωση των τρακτέρ στις πλατείες θα πάρει μαζική μορφή και την Τρίτη σχεδιάζεται η μετακίνηση τους στο χώρο έξω από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.
Όσο για το κλείσιμο της Εθνικής οδού αλλά και άλλων οδικών αξόνων όλα θα εξαρτηθούν από τις απαντήσεις που θα λάβουν οι εκπρόσωποι των αγροτών μετά τις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουν την εβδομάδα με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
Ανεξάρτητα από την Φθιώτιδα πάντως δεν αποκλείεται και την Δευτέρα το μεσημέρι να γίνει η πρώτη απόπειρα αποκλεισμού της Εθνικής οδού στη Θεσσαλία και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει δώσει εντολή στους γενικούς αστυνομικούς Δντες Θεσσαλίας και Στερεάς να ετοιμάσουν σχέδιο παρέμβασης ώστε να μην κοπεί στα δυο η χώρα.
Μπορεί η σημερινή συνάντηση στον Πλαταμώνα να ήταν μαζική και ενωτική αλλά δεν λείπουν και οι αντίθετες φωνές όπως του πρώην πρόεδρου του Αγροτικού Συλλόγου Βόρειας Φθιώτιδας Βάϊου Γκανή ο οποίος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΛΑΜΙΑ FM-1 δήλωνε ότι κακώς κινητοποιούνται οι αγρότες που θέλουν να μονοπωλούν τους αγώνες την ώρα που πολλοί περισσότεροι έλληνες, εργαζόμενοι, επαγγελματίες και άλλοι αντιμετωπίζουν το ίδιο ίσως και περισσότερο οξυμένα προβλήματα λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Όμως και ο πρόεδρος του Παμφθιωτικού αγροτικού συλλόγου Δημήτρης Δημογιάννης σε δηλώσεις του στον ΛΑΜΙΑ FM-1 είναι συγκρατημένος και όχι ιδιαίτερα φανατικός στο ενδεχόμενο μονομερούς κλεισίματος των εθνικών δρόμων.
«Δεν είναι δυνατόν να βρεθούμε αντιμέτωποι με άλλες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες που επίσης έχουν προβλήματα και οικονομική στενότητα, θα βγούμε στην Εθνική όταν θα έχουμε μαζί μας και άλλες ομάδες εργαζομένων και επαγγελματιών…».
Από  .... lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια: