Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Επιτέλους και μια βουλευτής που τολμάει!

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com

Όλοι το ξέρουν και  διαφωνούν, αγανακτούν, διαμαρτύρονται αλλά σε… στενό κύκλο, κανείς δεν τολμά δημόσια να τα βάλει με την καθεστωτική αντίληψη πολιτικών  που έχουν την εντύπωση ότι απευθύνονται σε προσωπικούς υπηκόους και όχι σε ελεύθερους πολίτες.
Τα φαινόμενα αυτά τα έχουν βιώσει συχνά , σχεδόν μόνιμα  οι  πολίτες της Φθιώτιδας.
Πάντα σε αυτό τον τόπο υπήρχαν φέουδα και φεουδάρχες αλλοτε με αυτοδιοικητικα και  άλλοτε με βουλευτικά και κυρίως υπουργικά αξιώματα.
Με την καθεστωτική πρακτική τους  κατάφεραν διαχρονικά να χειραγωγήσουν μεγάλες  μάζες του εκλογικού σώματος και να δημιουργήσουν προσωπική πολιτική πελατεία που τους εξασφάλιζε συνεχείς και εντυπωσιακές εκλογικές νίκες.
Άλλοι υποψήφιοι βουλευτές , εκλιπαρούσαν για  λίγη  συμπάθεια και  κάποιας μορφής έλεος στις εκλογικές αναμετρήσεις, με τα περίφημα αλλά ανέφικτα στην πραγματικότητα «ντουέτα».
Την επομένη των εκλογών βέβαια οι  αποτυχόντες έλεγαν τα χειροτέρα για τον ισχυρό  παράγοντα που τελικά τους είχε ρίξει!
Αλλά είχαν αυτοπαγιδευτεί με συνακόλουθο την παταγώδη αποτυχία τους!
Όμως φαίνεται πως ήρθε η ώρα κάποιος ,στην προκειμένη περίπτωση κάποια βουλευτής από συγκεκριμμένο μάλιστα  πολιτικό χώρο , να πει τα πράγματα με το όνομα τους , να στείλει σαφές μήνυμα που μπορεί  να ανατρέψει  αυτές τις… ιδιοκτησιακές λογικές στη συνείδηση των φθιωτών ψηφοφόρων.
Αυτό το  έπραξε με περίσσεια τόλμης και θάρρους η βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Ελένη Μακρή-Θεοδώρου και να εισπράξει τα θετικά σχόλια πολλών  συμπατριωτών μας που έχουν την ίδια ακριβώς άποψη αλλά άτολμοι και εγκλωβισμένοι  σε φοβικά σύνδρομα η προσβλέποντας  σε προσωπικά μικροπολιτικά οφέλη τηρούν στάση ανοχής και σιωπής.
Κι όμως η βουλευτής Μακρή μιλώντας  πριν λίγες ήμερες στον Star στον  Γιώργο Σιμόπουλο το τόλμησε,είπε αυτό που θέλουν να πούν αλλά έχουν αναστολές και  χιλιάδες συμπατριώτες μας, προειδοποίησε ανοιχτά και  στερεότυπα «Επιτέλους τέλος στα κατόπιν ενεργειών μου».
Και η προειδοποίηση αυτή δεν είναι ουτοπιστική , έχει αποδέκτες και συγκεκριμένους παραλήπτες.
Επιτέλους όλα  κατόπιν ενεργειών;
Η γέφυρα, ο δρόμος , κατόπιν ενεργειών το φράγμα ,κατόπιν ενεργειών ο αναδασμός ,κατόπιν ενεργειών το Πανεπιστήμιο ,το ΤΕΙ, το Γυμνάσιο ,το Λύκειο , οι λυκειακές τάξεις.
Ποιος ξέρει τι μπορεί ακόμη να γίνει  σε αυτό ρον τόπο κατόπιν ενεργειών;
«Πιθανόν και κανένα παιδάκι σε νεόνυμφο ζευγάρι» όπως χαρακτηριστικά έγραφε πριν λίγα χρόνια  γνωστός αρθρογράφος αθηναϊκής εφημερίδας σατυρίζοντας ανάλογες τακτικές σύγχρονων μαυρογιαλούρων

Από .....   lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια: