Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Παράταση 24 ωρών για την επαναγορά ομολόγων

Αναρτήθηκε από ....... energoipoliteskv.blogspot.com


Η 24ωρη παράταση έχει στόχο να συγκεντρωθεί το ποσό των 30 δισ. ευρώ και να καλυφθούν οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ του δανείου
Ανοίγει ξανά το βιβλίων προσφορών για την επαναγορά χρέους, μετά την απόφαση που ανακοίνωθηκε από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) για παράταση έως αύριο στις 12 το μεσημέρι ώρα Λονδίνου (2 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος).

Η 24ωρη παράταση έχει στόχο να συγκεντρωθεί το ποσό των 30 δισ. ευρώ και να καλυφθούν οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ του δανείου.
Όπως διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση, ομόλογα που είχαν ήδη υποβληθεί στο πλαίσιο της διαδικασίας η οποία προκηρύχθηκε στις 3 Δεκεμβρίου και ολοκληρωνόταν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου δεν μπορούν να ανακληθούν.

Ο επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ, Στ. Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στη διαδικασία, δήλωσε ότι «αποφασίσαμε να επεκτείνουμε την πρόσκληση προσφοράς των καθορισμένων για ανταλλαγή αξιόγραφων έως τις 11 Δεκεμβρίου 2012. Κάτοχοι οι οποίοι δεν έχουν προσφέρει μέχρι στιγμής (τα ομόλογά τους) μπορούν ακόμη να επωφεληθούν από αυτήν την ευκαιρία ρευστότητας, η οποία προσφέρεται μέσω της πρόσκλησης. Οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι ακόμη και εάν η Ελλάδα αποδεχθεί όλα τα ομόλογα που θα προσφερθούν μέσω της πρόσκλησης αυτής, θα συνεχίσει να εξετάζει με τους πιστωτές της του επίσημου τομέα περαιτέρω βήματα για την επαναφορά του χρέους της σε βιώσιμο δρόμο. Μελλοντικά μέτρα ενδέχεται να μην συμπεριλαμβάνουν μια ευκαιρία αποεπένδυσης από τα καθορισμένα αξιόγραφα, στα επίπεδα που προσφέρονται μέσω της (τρέχουσας) επαναγοράς».

Στη συνεδρίαση του Euoworking Group χθες βράδυ, συμφωνήθηκε πως κάτι τέτοιο είναι περίπου απαραίτητο, προκειμένου να καλυφθεί 100% ο στόχος της κάλυψης του project και έτσι να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 34,4 δισ ευρώ από την χώρα μας.
Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: