Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Βαρουφάκης: Υπό αναστολή τα μέτρα, μέχρι το χρέος να καταστεί βιώσιμο- VIDEO

Αναρτήθηκε από..... energoipoliteskv.blogspot.com
 


Τόνισε πως αυτή η δόση, των 31.5 δισ. ευρώ, «είναι δηλητηριώδης, τα χρήματα θα πέσουν σε μαύρη τρύπα»...
Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Ant1 ο διεθνούς φήμης οικονομολόγος είπε ότι «η κυβέρνηση έχει εθνικό καθήκον να ανακοινώσει ότι ναι, ψηφίσαμε τα μέτρα, αλλά τα θέτουμε υπό αναστολή έως ότου το χρέος της Ελλάδας καταστεί βιώσιμο».


Επιτέθηκε επίσης στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος είπε νωρίτερα στην ίδια εκπομπή πως «η διένεξη ΔΝΤ - ΕΕ είναι ένα ζήτημα μεταξύ πιστωτών της χώρας».

«Είναι δυνατόν να λέει ο κ. Κεδίκογλου ότι η διένεξη ΔΝΤ - ΕΕ είναι ένα ζήτημα μεταξύ πιστωτών της χώρας; Δηλαδή, εμείς καθόμαστε και την παρακολουθούμε αμέτοχοι;» διερωτήθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης και επανέλαβε ότι «η ΕΕ επιβάλλει την κατάρρευση της Ελλάδας και το ΔΝΤ λέει ότι πρέπει να σταματήσει η ΕΕ αυτή την καταστροφική πολιτική».


Τόνισε δε πως αυτή η δόση, των 31.5 δισ. ευρώ, «είναι δηλητηριώδης, τα χρήματα θα πέσουν σε μαύρη τρύπα».



Ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας είπε ότι η επιτήρηση του λογαριασμού στον οποίο θα μπουν τα χρήματα της δόσης, σημαίνει ουσιαστικά ότι θα έχουμε νέα μέτρα σε πραγματικό χρόνο για κάθε απόκλιση.


Επανέλαβε δε, ότι ο μόνος τρόπος να λυθεί το τεράστιο πρόβλημα των τραπεζών είναι τα χρήματα που θα δοθούν για την ανακεφαλαιοποίησή τους να μην εγγραφούν στο δημόσιο χρέος.

 Από ........  epikaira


Δεν υπάρχουν σχόλια: