Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Στη δημοσιότητα ο κατάλογος των χρεών του Δημοσίου

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Στη δημοσιότητα δόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών το ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου και η αναλυτική λίστα των χρεών αυτών κατά υπουργείο και φορέα της γενικής κυβέρνησης.

Οπως αναφέρει το Εθνος,τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες θα αρχίσουν να αποπληρώνονται την επαύριον της εκταμίευσης των 10,6 δισ. ευρώ (που αποτελεί τμήμα της πρώτης δόσης).
Οπως χαρακτηριστικά είπε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, στις 14 Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμη η κυβέρνηση να ρίξει στην αγορά τα πρώτα χρήματα για να καλύψει παλαιότερες οφειλές της, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα εκταμιευτεί η δόση στις 13 του επόμενου μήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχικές πληρωμές θα κυμανθούν μεταξύ 1,5 και 2 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους και θα φθάσουν τα 7 δισ. ευρώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες προτεραιότητα θα δοθεί στην αποπληρωμή χρεών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα πριν από το 2011.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες στις 30 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους έφθαναν στο ποσό των 9,3 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των επιστροφών ΦΠΑ.
Οπως προκύπτει από τον σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου, το ποσό στο σύνολό του θα πρέπει να εξοφληθεί το αργότερο μέχρι την εκπνοή του 2013.
Δείτε εδώ ολόκληρο τον κατάλογο των χρεών του Δημοσίου.


Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: