Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ο Αντώνης...Κρόνος και ο Νικ.Σταυρογιάννης!

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Οι αναρτήσεις του lamiafm1.grμε θέμα την διαγραφή του βουλευτή της ΝΔ Νίκου Σταυρογιάννη κάνουν το γύρω των ενημερωτικών ιστοσελίδων και αναδημοσιεύονται συνεχώς.
Η Νέα Δημοκρατία ουσιαστικά είχε έναν  και μοναδικό  γηγενή νεοδημοκράτη βουλευτή στην περιοχή  τον κ. Νίκο Σταυρογιάννη  και ο (ΠΟΛΑΝ) Αντώνης Σαμαράς τον διέγραψε και  αυτόν για να επιβεβαιώσει τα προαναγγελθέντα περί δημιουργίας νέου κόμματος από τον σημερινό τρισυπόστατο πρωθυπουργό!
Ουσιαστικά ο κ.Σαμαράς όμηρος επιρροών υποτακτικών του  στενού του περιβάλλοντος, εφάρμοσε την φασίζουσα αντίληψη της δίκης και  καταδίκης προθέσεων , πρακτική που αποδεικνύει ότι ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ που λέγεται ότι ουδέποτε  έγινε αποδεκτός από το αυθεντικό σώμα των μελών της γαλάζιας παράταξης , βιώνει ημέρες ανασφάλειας και πανικού.
Άλλωστε οι ολόφρεσκες δηλώσεις στήριξης του από τον Ανδρέα Λοβέρδο αλλά και τον Θεόδωρο Πάγκαλο είναι ενδεικτικές των διαφαινόμενων πολιτικών συμφωνιών του με πρόσωπα από άλλους χώρους , στην κατεύθυνση διάλυσης των υφιστάμενων πολιτικών σχηματισμών.
Η κυβέρνηση υψηλού ρίσκου της οποίας ηγείται , με την στήριξη που του παρέχουν το  ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται πολύ κοντά στο πέρας του βίου της και ο κ. Σαμαράς ετοιμάζεται να δώσει την χαριστική βολή στο κόμμα που δεν δίστασε πριν 21 χρονιά να  πυροβολήσει και να ρίξει από την κυβέρνηση.
Η διαγραφή του βουλευτή Σταυρογιάννη θα καταγραφεί στην ιστορία ως μια πολιτική πράξη αυτοκανιβαλισμού σε βάρος μιας παράταξης που γνώρισε ενίοτε εφιάλτες , γούσηδες και χατζηκατβίες….
Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι του… προέδρου συνδιαμόρφωσαν το κλίμα και τις προϋποθέσεις εξόδου του κ. Σταυρογιάννη.
Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές , εδώ και αρκετό  καιρό , δηλαδή ουσιαστικά από την ημέρα σχηματισμού της νέας κυβέρνησης,  είχαν κλείσει οι δρόμοι επικοινωνίας του νεοδημοκράτη βουλευτή με το  πρωθυπουργικό περιβάλλον.
Επανειλημμένα αναφέρουν οι ίδιες πηγές,  ο  φθιώτης βουλευτής είχε επιχειρήσει να προσεγγίσει το άβατο του κ. Σαμαρά και  έβρισκε κλειστές πόρτες.
Ο λόγος που επιδίωκε μια συνάντηση με τον  πρωθυπουργό αναφέρουν, ήταν να του μεταφέρει την άποψη  και τους προβληματισμούς του για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στους πολίτες εξ αιτίας των επιλογών της κυβέρνησης που είναι  πέρα και έξω από τις προεκλογικές θέσεις και δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Όμως το περιβάλλον είχε υψώσει  τείχη απροσπέλαστα και έμμεσα εξωθούσε τον βουλευτή σε δημόσια διαφοροποίηση όπως και έγινε.
Στενός πολιτικός του φίλος ανέφερε ότι  «αφού δεν  μπορούσε να  πλησιάσει το  προεδρικό γραφείο άρχισε να στέλνει  μηνύματα από το κινητό του και  ποτέ δεν πήρε έστω μια αρνητική απάντηση, τέτοιας μορφής αποκλεισμός του είχε επιβληθεί».
Η αποψινοβραδυνή απόφαση ασφαλώς αιφνιδίασε και τα αθηναϊκά μέσα που δεν  πρόλαβαν να ασχοληθούν  ιδιαίτερα με την συγκεκριμένη περίπτωση γιατί ενδεχομένως θα ανέμεναν  ο πρόεδρος , ο αντιπρόεδρος ή ο Γενικός Δντης του κόμματος , θα καλούσαν τον κ. Σταυρογιάννη να δώσει κάποιες εξηγήσεις και αν  οι δηλώσεις του  που φιλοξενήθηκαν στην εφημερίδα RealNews , ήταν αυθεντικές η παραλλαγμένες.
Δεν συνέβη τίποτα από  όλα αυτά , λειτούργησε ο προεδρικός αυτοματισμός.
Διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα και παραπομπή στο  πειθαρχικό του κόμματος δηλαδή στον αναρρωνύοντα κ. Τραγάκη για διαγραφή και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: