Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

«Ο ανιψιός που διόρισε τον θείο του. Πού τοποθέτησε ο Χρ. Σταϊκούρας τον αδελφό της μητέρας του».


Αναρτήθηκε από........  energoipoliteskv.blogspot.com



Εστάλη  στο  Blog  
από  το  κ.  Τσαμαδιά  Κωνσταντίνο
 σε  απάντηση  δημοσιεύματος στην  εφημερίδα  ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 

                                                                                    1 Οκτωβρίου 2012

Προς:
Γιάννη Κουρτάκη , Εκδότη-Διευθυντή εφημερίδας  «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ»
Κοινοποίηση: 
Δ. Αναγνωστόπουλο, Πρύτανη Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
Εμ. Κεφαλογιάννη, Γεν Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής Ν.Δ                        
Μ.Μ.Ε.

Η εφημερίδα ‘ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ’ στο 2ο  φύλλο της (29/09) στην πρώτη σελίδα της είχε «χτύπημα» με τίτλο «Ο ανιψιός που διόρισε τον θείο του. Πού τοποθέτησε ο Χρ. Σταϊκούρας τον αδελφό της μητέρας του».
Ο συντάκτης  κ. «Λεβέντης» προφανώς για να πλήξει τον Αναπλ. Υπουργό κ. Xρ. Σταϊκούρα ψευδολογεί ασύστολα και με συκοφαντεί με τρόπο χυδαίο.
Συγκεκριμένα:
Α. Ο κ. Χρ. Σταϊκούρας με απόφασή του, όρισε τρείς καθηγητές  Α.Ε.Ι., μεταξύ αυτών και τον υπογράφοντα, με εμπειρία και στη δημόσια διοίκηση, ως συντονιστές  των έργων αναζήτησης δημοσίων εσόδων και εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου στα πεδία των «Αδρανών Καταθέσεων», των «Κληροδοτημάτων» και των «Σχολαζουσών Κληρονομιών».
 Ήδη, στις ομάδες εργασίας για το κάθε έργο συμμετέχουν εθελοντικά 5 -7 εκλεκτοί επιστήμονες και δημόσιοι λειτουργοί. Αμοιβή δεν λαμβάνει κανείς. Άλλωστε, αυτό έχει καταστεί σαφές με την απόφαση του Αναπλ. Υπουργού και έχει γνωστοποιηθεί στα Μ.Μ.Ε με σχετικό δελτίο τύπου.
Ο κ. «Λεβέντης», αυτό το κρίσιμο στοιχείο δεν το αναφέρει πουθενά και σκοπίμως παραπλανά τους αναγνώστες του. Αντί αυτού γράφει για «νεποτισμό στη δημόσια ζωή», για «ρουσφετολογικού τύπου υπόθεση», για «τεράστιο πολιτικό και ηθικό ζήτημα» και άλλα παρόμοια φληναφήματα.
Δηλαδή για να καταλάβουμε, ο κ. «Λεβέντης» αυτό το γεγονός το ερμηνεύει ως «ρουσφετολογικό διορισμό» και ταυτόχρονα ενοχοποιεί την εθελοντική και χωρίς αμοιβή συμμετοχή πολιτών στην εθνική προσπάθεια;
Στην δήθεν απορία του «γιατί αυτοί και όχι άλλοι»  η απάντηση είναι απλή. Εθελοντικά και χωρίς αμοιβή προσφέρουν και αρκετοί άλλοι ειδικοί επιστήμονες σε άλλα θέματα.
Όλους εμάς ο κ. Χρ. Σταϊκούρας μας ευχαρίστησε σε συνέντευξή του δημοσίως (εφημ. ΕΛΛΑΔΑ, 29-30/9).
Πάντως αν ο κ. «Λεβέντης» ήταν διαθέσιμος να προσφέρει υπηρεσίες υπέρ του δημοσίου χωρίς αμοιβή και είχε το τεκμήριο της εντιμότητας και δημιουργικότητας, υποθέτω ότι θα ήταν ευπρόσδεκτος.
Β. Ο κ. «Λεβέντης», αναφέρεται στην επιστημονική και επαγγελματική διαδρομή μου, στην προσπάθεια ζωής, με απολύτως  ψευδή στοιχεία και απαξιωτικό τρόπο.
Γράφει για τον υπογράφοντα ότι
«έγινε επίκουρος καθηγητής στο Χαροκόπειο, μέσα σε ένα βράδυ, στα 65 του χρόνια… Αξίζει να σημειωθεί πως Υπουργός Παιδείας εκείνη την εποχή ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης».
Και συνεχίζει απευθυνόμενος προς τους αναγνώστες του με ύφος λεβέντικο: «Τα συμπεράσματα δικά σας…»  
Η αλήθεια είναι η εξής:
ι. Εκλέχθηκα Επικ. Καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο την περίοδο 2003 - αρχές 2004 (πρακτικά με τα βήματα της σχετικής διαδικασίας υπάρχουν στο Πανεπιστήμιο).
ιι. Ο κ. Στυλιανίδης διετέλεσε Υπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων την περίοδο: Σεπτέμβριος 2007-Ιανουάριος 2009.
ιιι. Σήμερα, ακόμη δεν είμαι 65 ετών.
Συνεπώς, ευρισκόμενος μπροστά σε ένα παραλήρημα ψεύδους, είμαι υποχρεωμένος να σημειώσω αναλυτικότερα τα εξής:
Εργάζομαι στο Ελληνικό Δημόσιο, Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων πάνω από τρείς δεκαετίες. Υπηρέτησα ως Καθηγητής (Μαθηματικός) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση επί αρκετά έτη. Παράλληλα, έκανα σπουδές στα Οικονομικά, μεταπτ. σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και διδακτορικό στην Οικονομική. Υπηρέτησα ως Διευθύνων Σύμβουλος στον ΟΕΔΒ (1989-1993), ως  Γενικός Γραμματέας Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ως Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και ως Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δια Βίου Μάθησης (αρχές 2004-αρχές 2009). Δίδαξα στα Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας και Πειραιώς (2001-2004). Εκλέχθηκα ομοφώνως στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο ως Επίκουρος Καθηγητής (διαδικασία: 2003 - αρχές του 2004) και Αναπληρωτής Καθηγητής (διαδικασία: 2010 – αρχές 2011). Το αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα με το ερευνητικό, επιστημονικό, συγγραφικό και διδακτικό έργο είναι ανηρτημένο στο site του Πανεπιστημίου.
Επιπροσθέτως, έχω εκλεγεί πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, πολλών Επιστημονικών και άλλων Κοινωνικοπολιτικών φορέων και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.
Η αξιολόγηση των πεπραγμένων μου, με κριτήριο το δημόσιο συμφέρον, έχει γίνει και γίνεται από τους  χιλιάδες  πολίτες,  μαθητές και φοιτητές με τους οποίους έχω συνεργαστεί.
Από τα προαναφερθέντα αβίαστα συνάγεται ότι ο κ. «Λεβέντης» διαστρεβλώνει σκοπίμως την πραγματικότητα, ψεύδεται και με συκοφαντεί.  
Βεβαίως, οι λογαριασμοί που κάνει με τη χρήση των «νέων μαθηματικών λεβέντη» όλα τα αποτελέσματα μπορεί να προκύψουν αρκεί να το θέλει ο «Λεβέντης».
Γ. Ως προς την αξιοποίηση εκ μέρους μου, της συγγενικής σχέσης μου με τον κ. Κώστα Σταϊκούρα (συμμετείχε στο επιτελείο του κ. Κ. Καραμανλή) σημειώνω μόνο το εξής:
Αν ο κ. «Λεβέντης» ρωτούσε κάποιον από αυτούς που γνωρίζουν την αλληλουχία των γεγονότων θα τον βεβαίωναν ότι η σειρά στη ζωή ήταν άλλη.
Και αυτή την διαστρέβλωση των γεγονότων μόνο ένας «Λεβέντης» μπορούσε να την κατασκευάσει.
Στην Ελλάδα είμαστε σχετικά λίγοι και γνωριζόμαστε.
Οι διαδρομές ζωής, τα πεπραγμένα και οι δημόσιες συμπεριφορές του καθενός μας είναι γνωστές.
Οι πολίτες γνωρίζουν ποιοί δίνουν λίγα ή πολλά στη δημόσια ζωή και ποιοί παρασιτούν σε αυτή και την απομυζούν.
Κλείνοντας, υπογραμμίζω ότι ο κ. «Λεβέντης»  τυφλωμένος από εμπάθειά  κατά του κ. Χρήστου Σταϊκούρα διαστρεβλώνει εσκεμμένα την πραγματικότητα, ψευδολογεί ασύστολα προς κάθε κατεύθυνση  και με συκοφαντεί χυδαία.
Γι’ αυτό προσφεύγω με αγωγή και μήνυση στη Δικαιοσύνη.
Εκεί, η «κουκούλα», την οποία εναλλάσσει ανά εβδομάδα, θα βγει και τότε θα έρθουμε πρόσωπο με πρόσωπο.
Συγνώμη από τον άθλιο συκοφάντη δε θα γίνει δεκτή.

Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς
Αναπλ. Καθηγητής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο,
Μέλος Πολιτικής Επιτροπής Νέας Δημοκρατίας


Δεν υπάρχουν σχόλια: