Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Φόρος σε όλα τα ακίνητα!

Αναρτήθηκε από ..... energoipoliteskv.blogspot.com


Η κυβέρνηση στοχεύει να εισπράττει από τον ενιαίο φόρο ακινήτων περίπου 3 δισ. ευρώ το χρόνο...
Σε αντικατάσταση του χαρατσιού της ΔΕΗ, αλλά και του ΦΑΠ, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει στη θέσπιση ενός ενιαίου φόρου ακινήτων με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στόχος είναι ο φόρος ακίνητης περιουσίας, το ενιαίο τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων και οι άλλοι φόροι και τα τέλη που επιβάλλονται σήμερα στα ακίνητα να αντικατασταθούν από έναν ενιαίο φόρο στην ακίνητη περιουσία του κάθε φορολογούμενου. Αυτό βέβαια δε σημαίνει σε καμία περίπτωση απαλλαγή από έξοδα για τους πολίτες...

Η επεξεργασία του έχει ήδη ξεκινήσει στο υπουργείο Οικονομικών και για το σκοπό αυτό χθές πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπο τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη και τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, όπου εξετάστηκαν τα σενάρια για την εφαρμογή του φόρου.

Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι ο νέος φόρος να εφαρμοστεί από το 2013 και να αφορά σε όλα τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του ο φορολογούμενος, αφού θεσπιστεί αφορολόγητο όριο, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η πρώτη κατοικία.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της κυβέρνησης, από το 2013 θα φορολογούνται οι ιδιοκτήτες κατοικιών, καταστημάτων, γραφείων, χωραφιών και οικοπέδων εντός κι εκτός σχεδίου πόλης.

Η κυβέρνηση στοχεύει να εισπράττει από τον ενιαίο φόρο ακινήτων περίπου 3 δισ. ευρώ το χρόνο.

Το αφορολόγητο αναμένεται να διαμορφωθεί στο επίπεδο των 100.000 ευρώ για το σύνολο της ατομικής περιουσία του φορολογούμενου (από 200.000 ευρώ σήμερα που είναι για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας). Ωστόσο, υπάρχουν εισηγήσεις να εφαρμοστεί αφορολόγητο όριο μόνο για μια κατοικία κάθε φορολογούμενου μέχρι ένα όριο αξίας (π.χ. 100.000 ή 150.000 ευρώ) και μέχρι ένα όριο επιφάνειας (π.χ. 80 ή 100 τ.μ.).

Από .......  epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια: