Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Νέα δημοσκόπηση: Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ- Στο 5,5% το ΠΑΣΟΚ!

Αναρτήθηκε από....... energoipoliteskv.blogspot.com


Δείτε πώς διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό με βάση τη νέα μέτρηση της κοινής γνώμης...
Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, δημοσκόπηση της VPRC για την εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο», αναδεικνύει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Βάσει της ίδιας έρευνας, η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα με 14% και το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει μόλις 5,5%!


Συγκεκριμένα, η εικόνα της εκλογικής επιρροής των κομμάτων είναι, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, η εξής: ΣΥΡΙΖΑ 30,5%, ΝΔ 27%, Χρυσή Αυγή 14%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, ΚΚΕ 6,5%, ΠΑΣΟΚ 5,5%, ΔΗΜΑΡ 5,5%, Δημιουργία Ξανά 1%, Οικολόγοι Πράσινοι 1%, ΛΑΟΣ 0,5%, άλλο κόμμα 1,5%.


Για τη δημοσκόπηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε μέσω twitter: «Η πρωτιά και το 30% του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να κρύψει το 14% των Ναζί .Ο αγώνας είναι και αντιμνημονιακός και αντιφασιστικός».

Κύριο χαρακτηριστικό της δημοσκόπησης πάντως είναι η αβεβαιότητα, καθώς η προσωπική κατάσταση των Ελλήνων έχει χειροτερέψει και ο φόβος της φτώχειας αυξάνεται.

Μόνο το 40,8% των ερωτηθέντων δηλώνουν εκλογική προτίμηση, ενώ το 14,6% είναι αναποφάσιστοι, το 34,6% δηλώνουν άκυρο/αποχή και λευκό και το 9,9% δεν ξέρω/δεν απαντώ.

Στην παράταση νίκης, δηλαδή ανεξάρτητα από κομματική προτίμηση, ποιο κόμμα πιστεύουν οι ερωτώμενοι ότι θα κέρδιζε σήμερα τις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 25,6%, η ΝΔ 11,7%, η Χρυσή Αυγή 6,2%, το ΠΑΣΟΚ 0,5%, η ΔΗΜΑΡ 0,2%, κανένα κόμμα 35,3%, ενώ ΔΞ/ΔΑ απάντησαν το 20,4% των ερωτηθέντων.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς έχει ποσοστό 12,4, έναντι 10% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 53,2% των ερωτηθέντων δηλώνει κανένας.

Ο εφιάλτης της φτώχειας "χτυπάει" όλο και περισσότερους Έλληνες, ενώ η πλειοψηφία των ερωτώμενων δηλώνουν αντίθετοι με τα νέα μέτρα και εκτιμούν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερέψει, ενώ είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση.

Τον Οκτώβρη το 78% πιστεύει ότι είναι εκτεθειμένο στη φτώχεια, έναντι 70% τον Σεπτέμβριο και το 82% δηλώνει ότι τον τελευταίο χρόνο έχει χειροτερεύσει η προσωπική του οικονομική κατάσταση (85%).

Το 77% πιστεύει ότι τον τελευταίο χρόνο έχει χειροτερέψει η συνολική οικονομική κατάσταση και δηλώνουν δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση το 88% των ερωτηθέντων (77%).

Τέλος το 78% διαφωνεί με το νέο πακέτο μέτρων, ενώ τον Σεπτέμβριο το ποσοστό αυτών που θεωρούσαν ότι τα μέτρα κινούνταν σε λάθος κατεύθυνση έφθανε στο 68%.


Από .......epikaira

Δεν υπάρχουν σχόλια: