Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Θ Τζήμερος : '' Δεν στεγαζόμαστε σε ταμπέλες - Θέλουμε να συσπειρώσουμε τους σκεπτόμενους Έλληνες ''

Αναρτήθηκε από.......  energoipoliteskv.blogspot.com


Δεν θα είναι λίγοι οι αναγνώστες μας που, όταν δουν τον τίτλο της συγκεκριμένης συνέντευξης θα αναρωτηθούν: "Τζήμερος, μα καλά ποιος είναι αυτός ο Τζήμερος;".

Ναι -ο Θάνος Τζήμερος δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός, τουλάχιστον όχι με την κοινότυπη, μιντιακή χρήση του όρου. Επίσης, παρ' όλο που είναι επικεφαλής ενός κόμματος που κατέρχεται στις προσεχείς εκλογές, δεν είναι ούτε πολιτικός -ακόμα και η ίδια η λέξη άλλωστε, δεν του είναι και ακριβώς ευχάριστη.

Ο Θάνος -μας "επέβαλε" εξαρχής τον ενικό στην συνομιλία μας-, είναι ένας από τους χιλιάδες που ξεκίνησαν πριν λίγους μήνες στο facebook το γκρουπ "Δημιουργία Ξανά!", το οποίο εξελιχθηκε, μεγάλωσε και έφτασε να μετουσιωθεί σε κόμμα, στου οποίου μάλιστα την πρόσφατη ιδρυτική συνδιάσκεψη παρέστησαν περί τα 1.000 άτομα.

Ακόμα όμως κι εκεί, ο Θάνος Τζήμερος κι η "παρέα" του διέφεραν. Στην συνδιάσκεψη δεν υπήρχαν πολιτικοί ούτε για δείγμα, αντιθέτως, ομιλητές και κοινό αποτελούνταν στην πλειοψηφία τους από νέο κόσμο -30άρηδες και 40άρηδες κυρίως-, ανθρώπους κατά βάση του ιδιωτικού τομέα, με μία "περίεργη" αποφασιστικότητα κι έναν δυναμισμό ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους.

Η ομάδα της Newsplus, που παρακολουθεί από το ξεκίνημά του, αυτό το ομολογουμένως πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα "κίνημα", συνάντησε τον κ. Τζήμερο, θέλοντας να ρίξει λίγο περισσότερο φως στην φύση του εγχειρήματος που λέγεται Δημιουργία Ξανά, και στο τι αποζητά να προσθέσει η τελευταία στην ταραγμένη πολιτκή μας σκηνή.

Αν μη τι άλλο, μόνο ως ανιαρή δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την κουβέντα μας!

Θάνο, μετά και το επίσημο ξεκίνημα για την «Δημιουργία Ξανά!», πώς οριοθετούνται πλέον τα επόμενα βήματα του κόμματος μέχρι και τις προσεχείς εκλογές;

Δεν οριοθετούνται! Τρέχουμε (χωρίς όρια ταχύτητας!) να διαδώσουμε το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα για να κατεβάσουμε υποψηφίους παντού.

Ο εκλογικός στόχος του κόμματος ποιος είναι; Η κάθοδος στις εκλογές θα είναι αυτόνομη; Έχουν γίνει κινήσεις προσέγγισης άλλων παρατάξεων;

Είμαστε η μοναδική πολιτική κίνηση χωρίς πολιτικούς –μόνο από ανθρώπους της παραγωγικής οικονομίας. Θέλουμε να γίνουμε γνωστοί, να συσπειρώσουμε τους σοβαρούς, σκεπτόμενους Έλληνες και να μπούμε στη Βουλή. Μπορούμε να συνεργαστούμε με άλλες νέες κινήσεις που έχουν παρόμοια ιδεολογία, όχι όμως με τα ρετάλια των κομμάτων.

Το ιδεολογικό στίγμα της «Δημιουργίας» παραμένει λίγο συγκεχυμένο. Πολλοί έχουν σπεύσει να σας χαρακτηρίσουν φιλελεύθερους, εκσυγχρονιστές και διάφορα άλλα. Θα θέλατε να μας δώσετε κάποιες διευκρινίσεις;

Συμπαθάτε με, αλλά μόνο συγκεχυμένο δεν είναι. Πιο σταράτες, έξω από τα δόντια, θέσεις δεν υπάρχουν. Απλώς δεν στεγάζονται κάτω από συγκεριμένες ταμπέλες, οι οποίες, άλλωστε, ποτέ δεν σήμαιναν κάτι. Ήταν ποτέ η Ν.Δ το δεξιό κόμμα της αστικής τάξης; Λαϊκιστές και κομπιναδόροι ήταν! Για το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται καν να συζητήσουμε. Αυτό το καρκίνωμα που δημιούργησε ο μέγας εκμαυλιστής της μεταπολίτευσης λανσάρισε καινούργια αντίληψη για το κοινωνικό κράτος: προστατεύει τους «κολλητούς» μας, που, διά νόμου κλέβουν όσους δεν είναι κολλητοί μας! Όσο για την αριστερά, υπήρξε η ό,τι πιο φασιστικό και οπισθοδρομικό έχουμε ζήσει.

Στη «Δημιουργία, ξανά!» είμαστε ανοιχτόμυαλοι, διαλεκτικοί και διαλλακτικοί και πιστεύουμε ότι οι δήθεν ιδεολογικοί προσδιορισμοί, όλα αυτά τα χρόνια, ήταν το πρόσχημα των κομματικών συμμοριών που με διακομματική συμφωνία οργάνωσαν το πιο παράλογο και διεφθαρμένο κράτος της Ευρώπης και ρήμαξαν τους άξιους. Πάντως για όσους θέλουν οπωσδήποτε κάποια σημεία αναφοράς, μπορεί να τους βοηθήσει το ότι όσα από τα μέλη μας είχαν κάποια κομματική προϊστορία, ανήκαν στους προοδευτικούς, ευρωπαϊστές της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της διανοούμενης Αριστεράς. Καμμιά σχέση με ΛΑΟΣ και με ΚΚΕ.

Πιστεύετε ότι το Μνημόνιο 2 εμπεριέχει την συνταγή για την ανάταση της χώρας;

Την συνταγή αυτή θα την φτιάξουμε εμείς. Εγώ ντρέπομαι για το ότι φτάσαμε στο σημείο να υπογράψουμε μνημόνια –σημαίνει ότι δεν είμαστε σε θέση να καταστρώσουμε οι ίδιοι ένα σοβαρό σχέδιο για την ανασυγκρότησή μας.

Δώστε μας ορισμένες συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο οικονομικό πεδίο, που θα μπορούσαν αν οδηγήσουν σε ανάταξη του υφεσιακού σκηνικού.

-Ψήφιση ενός απλού φορολογικού νομοσχεδίου 30 σελίδων με ενιαίο συνελεστή 10 - 15% ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε σχέση με τους γείτονές μας και δέσμευση ότι αυτή η νομοθεσία θα διατηρηθεί για τα επόμενα 10 χρόνια.

-Κατάργηση του ηλίθιου και σαδιστικού Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

-Πληροφορική σε όλο το Δημόσιο για να εξαλειφθεί η διαφθορά και να ελέγχονται οι «υπερβάσεις».

-Μείωση των φόρων στην οικοδομή από 27% που είναι σήμερα, στο 4% όπως έκανε η Ισπανία.

-Κατάργηση των Οργανισμών του Δημοσίου που ιδρύθηκαν χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, μόνο και μόνο για να βολέψουν τα κόμματα τους αφισοκολλητές τους.

Ποιο θα είναι κατά την άποψή σας το ευνοϊκότερο για την χώρα μετεκλογικό σκηνικό; Πιστεύετε στις κυβερνήσεις συνεργασίας;

Η επόμενη Βουλή θα είναι ένα «τσίρκο». Απατεώνες, λαϊκιστές, τρελοί, νεοεθνικιστές, φασίστες (μαύροι και κόκκινοι). Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να βάλει την ταφόπλακα στην Ελλάδα. Οποιοδήποτε άλλο σενάριο θα είναι ευνοϊκότερο! Φυσικά, πιστεύουμε στις συνεργασίες. Αν οι Έλληνες δεν μάθουμε να συνεργαζόμαστε, τελειώσαμε. Αλλά, συνεργασία βάσει αρχών και στόχων, όχι για να μοιράσουμε τα λάφυρα...

Κοινωνικά, με ποιο τρόπο πιστεύετε μπορεί να αναστραφεί η ψυχολογία των πολιτών, που αυτήν την ώρα βρίσκεται στο ναδίρ;

Αν πετάξουμε έξω με τις κλωτσιές, όσους μας έφτασαν μέχρις εδώ, αν αρχίσουν να μπαίνουν φυλακή, να επιστρέφουν τα κλεμμένα για να ξεκινήσει το χτίσιμο της καινούργιας Ελλάδας.

Ποιες οι προσλαμβάνουσες που μέχρι στιγμής εσείς προσωπικά έχετε αποκομίσει από αυτήν την περιπέτεια; Άξιζε τον κόπο να βγείτε τελικά μπροστά;

Άξιζε, γιατί ανεξάρτητα από ποσοστά και έδρες, γνώρισα τόσους ωραίους Έλληνες, τόσους φιλότιμους, εργατικούς και αξιοπρεπείς ανθρώπους. Όλοι μαζί οργανώσαμε ένα συνεργείο καθαρισμού που αποφάσισε να ορμήσει στους κομματικούς στάβλους του Αυγεία. Να είστε σίγουροι ό,τι θα τους καθαρίσουμε!

Έχετε μπροστά σας έναν νέο άνθρωπο. Δώστε του τον καλύτερο λόγο για να ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική.

Το μέλλον του και η δουλειά του. Δεν μπορεί να τα αφήνει στα χέρια των οργανωμένων συμμοριών που ονομάζονται κόμματα. Ο ενεργός, υπεύθυνος πολίτης πρέπει να πάρει την τύχη του στα χέρια του, για να αλλάξει μια και καλή το σκηνικό και να καθιερώσουμε έναν νέο πολιτικό πολιτισμό. Υπεύθυνη πολιτική χωρίς υπεύθυνους πολίτες δεν γίνεται. Αν δεν ασχοληθούν οι νέοι, θα συνεχίσουν να βιάζουν την χώρα οι Αντωνάκηδες, οι Γιωργάκηδες, οι Αλέκες και οι Βαγγέληδες.

Από........ newsplus








Δεν υπάρχουν σχόλια: