Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Επίθεση Χαλυβουργών κατά ΠΑΜΕ και ΚΚΕ

Αναρτήθηκε από...... energoipoliteskv.blogspot.com


Σοβαρές καταγγελίες για «μισθοφόρους διαδηλωτές»
Νέα επίθεση κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ από το Σύλλογο Εργαζομένωνστη Χαλυβουργία.

Οι Χαλυβουργοί του Βόλου επισημαίνουν πως η παραγωγική διαδικασίασυνεχίστηκε απρόσκοπτα και χωρίς προβλήματα, παρά τις προχθεσινέςκινητοποιήσεις του τοπικού Συνδικάτου, στη δύναμη του οποίου τοΣωματείο της Χαλυβουργίας δεν ανήκει και καταγγέλλουν ότιπαραποιείται η αλήθεια όταν το «Μήτσος Παπαρήγας» μιλά γιαεκατοντάδες απεργούς όταν στην προχθεσινή 24ωρη απεργία ησυμμετοχή δεν έφτασε ούτε διψήφιο ποσοστό.

«Πάνω σε ένα ισχυρό «ανάχωμα», αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους- που το έχτισε η ατσάλινη θέληση των Χαλυβουργών του Βόλου καισύσσωμη η τοπική Κοινωνία που βρέθηκε στο πλευρό τους και τουςενίσχυσε ηθικά, αλλά και αγωνιστικά, συντρίφτηκαν οι πολιτικέςεπιδιώξεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, να αποκομίσουν κομματικά κέρδη, πάνω στο κουφάρι άλλης μιας ντόπιας βιομηχανίας.

Δυστυχώς για τους σχεδιαστές των.. .μεγάλων επαναστάσεων πάνωστο δράμα ολόκληρων εργατικών οικογενειών και μιας περιοχής πουδίνει τη μάχη της επιβίωσης, για να μην υπάρξουν άλλη ΒΙΟΣΩΛ, ΚΟΝΤΙ,ΚΑΝΑΚΗΣ, ΒΜΤΕ, κ.ά, αυτές οι επιδιώξεις τους δεν τους βγήκαν.

Ούτε οι «στρατιές» των κομματικών...εφέδρων, που συνέρρευσαν απόκάθε μεριά της Ελλάδας, έξω από τα δυό εργοστάσια τηςΧαλυβουργίας, ούτε το σύμφυρμα των κομματικών στελεχών τους (κάθεβαθμίδας και ιεραρχίας, που ξεκινούσε από την τοπική ΝΕ του ΚΚΕ καιέφτανε ως τα υψηλότερα κοινοβουλευτικά δεκανίκια τους!), ούτε ημαθητιώσα νεολαία, που παρουσίασαν ως...εργατιά, μπόρεσαν ναανακόψουν την ισχυρότατη θέληση των εργαζόμενων της Χαλυβουργίαςνα μην παρασυρθούν από τις ντουντούκες τους, αλλά να υπερασπισθούντο ψωμί τους και το δικαίωμα αυτής της περιοχής να μη θρηνήσει άλλαεργοστασιακά κουφάρια.

Και όταν είδαν και απόειδαν, ότι και οι δυο κομματικές τους φιέστες(μέσα σε λίγες μόνο μέρες) δεν απέφεραν τα προσδοκώμενα, οιαγωνισταράδες του ΚΚΕ, κατέφυγαν -σε τι άλλο;- στη γνωστή τακτικήτης κατασυκοφάντησης, των ύβρεοον και των αήθων ανακοινώσεων, παρουσιάζοντας -κατά τα αλήστου μνήμης σταλινικά πρότυπα- κάθεμη... Κουκουέ, ως συνεργάτη των βιομηχάνων, εχθρό της εργατικήςτάξης, και άλλες τέτοιες παρωχημένες μπαρούφες, που βαρέθηκαν οιάνεργοι και τα θύματα της ισοπεδωτικής τακτικής τους, ακόμη και στουςδικούς τους χώρους, να ακούν!



Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο, το γεγονός, ότι ένας τέτοιος «επαναστάτης»τους, αφού εκπλήρωσε την κομματική εντολή του, και ξεδίπλωσε κατάτην ημέρα της κηρυχθείσας 24ωρης απεργίας από το Συνδικάτο ΜήτσοςΠαπαρήγας τα κομμουνιστικά λάβαρα έξω από τη Χαλυβουργία,εμποδίζοντας τους συναδέλφους να πιάσουν δουλειά, το απόγευμα οίδιος έσπασε την απεργία, πηγαίνοντας, στα μουλωχτά στη δουλίτσατου, για να μην στερήσει από τα δικά του παιδιά το.. .ψωμί τους! Τογνωστό, δηλαδή, «μπρος παιδιά, πίσω Χαρίλαε», και αυτή τη φορά σεόλο το μεγαλείο του! Με τη διαφορά, όμως, πως αυτή τη φορά τα«παιδιά» ξύπνησαν και δεν τρώνε πια κομμουνιστικά φούμαρα, αλλάδίνουν τη μάχη τους χωρίς χρώματα, χωρίς πατροναρίσματα και χωρίς«κομματικά αφεντικά» για να τους πληρώνουν τα χαμένα τουςμεροκάματα. Ελπίζουμε το πάθημα και η γενική κατακραυγή που ξεσήκωσαν μετά τους... λεονταρισμούς τους, να τους γίνει μάθημα. Εάνόχι, εμείς εδώ είμαστε για να τους απαντήσουμε ξανά, υπερασπιζόμενοιοι ίδιοι και για λογαριασμό μας τα δικά μας ζητήματα! Δυστυχώς για τοΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, η Χαλυβουργία του Βόλου δεν αποδεικνύεται «πεδίονδόξης λαμπρόν». Ας βρουν αλλού επιχειρησιακό χώρο για ναμαζώξουν... κουκιά. Στο «ατσάλι» θα ξανασπάσουν τα μούτρα τους...»

Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Από.......   capital

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ.
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΑΘΗΝΑς 6 ΜΗΝΕς ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙς ΜΙΣΘΟΥς.
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΒΟΛΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΙ ΜΗΠΩς ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ 400 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ.ΡΑΓΙΑΔΕς ΧΩΡΙς ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.